avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consultare dosar penal pentru asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consultare dosar penal pentru asociatia de proprietari

Buna ziua,
Asociatia de Proprietari a depus plangere penala impotriva fostului administrator pentru absenta din contul asociatiei a unei sume mari de bani.
Dosarul a fost trimis pentru cercetare sectiei de politie din raza de asezare a blocului.
A fost facuta o expertiza judiciar- contabila,de un expert desemnat de politie(expertiza platita de asociatie) prin care a fost stabilita absenta din gestiunea asociatiei a sumei de aprox.160.000 lei .Am trimis o cerere la sectia de politie prin care am solicitat stadiul dosarului si mi s-a comunicat ca a fost trimis in 05.2016(dupa mai mult de1 an de la data depunerii plangerii penale din 02.2015) la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului cu propunere de "terminare a urmaririi penale".Desi am depus si la Parchet o cerere pt.a afla care mai este stadiul dosarului,nu am primit raspuns.Mentionez ca de la data depunerii plangerii penale si pana in prezent au trecut mai mult de 2 ani!! timp in care s-a facut o expertiza,s-a constatat lipsa unei sume mari de bani 160000 lei dar nu s-a luat nici o masura de punere sub sechestru a bunurilor fostului admin.desi am depus o cerere la politie in acest sens
Intrebarea este : exista temei legal prin care Parchetul este obligat sa raspunda care este stadiul dosarului penal si ce demersuri mai poate face asociatia in acest caz,avand in vedere ca a trecut atat de mult timp ?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:15, 20 Aprilie 2017
Asociatia de proprietari, prin presedintele ei, care o reprezinta legal, poate face cerere la procuror de studiere a dosarului, fiind parte in dosar ( vatamata daca nu inca si civila).
Daca nu ati stiut cum sa urgentati urmarirea penala acum dosarul este spre finalizare dupa 2 ani.
Daca se va constata de parchet ca persoana este vinovata va fi trimisa in judecata.
Se putea dispune sechestru si este posibil sa se dispuna daca inculpatul are bunuri in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva data de tmb pt incperea u.p. Krissia . Krissia . De aproape un an exista o hotarare definitiva si irevocabila data de tribunal, prin care se dispune trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii u.p. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)
Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de parchet, unde ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de ... (vezi toată discuția)