avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Freelancer-ARTIST-PICTOR carte de munca, asigurare ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Freelancer-ARTIST-PICTOR carte de munca, asigurare sanatate

una ziua! as dori sa stiu in primul rand cum as putea sa beneficiez de carte de munca si asigurare, adica tot ce se ofera la un angajat , fara sa ma angajez sau sa imi fac PFA, sau alte forme. Cum pot sa beneficiez de vechime de lucru fara sa ma angajez? sunt mai multe forme? pot beneficia cei care au venit sau cei care nu au venit?
2. O sa vreau sa lucrez ca si freelancer, ca si artist plastic, designer,care este cea mai buna optiune ca sa platesc taxe si impozite daca as vrea sa colaborez cu straini ? eu M-am gandit la Pfa, cel mai mult ma intereseaza sa pot sa am si eu vechime si carte de munca, si un venit cat de cat decent ca sa imi pot lua si un credit candva
3. Se poate lua credit pentru casa daca cineva are PFA? care este venitul minim pe care ar trebui sa il am daca o sa vreau sa iau un credit?
4.Daca imi doresc sa imi fac PFA , cate optiuni am pentru orele de munca in cartea de munca? cum pot sa trec cate ore lucrez si cat trebuie sa platesc?
5. de exemplu daca as lucra 4 ore pe zi si suma totala pe luna e 800, este la fel si pe 8 ore -800 salariu? e vreo diferenta in plata impozitelor si a taxelor? sau sa influnteze negativ luarea unui credit? daca sunt mai putine ore de lucru?
Multumesc
6. In primul rand as dori sa stiu daca pot sa imi fac cartea de munca asigurare , tot ce trebui, fara sa ma angajez sau fara sa imi fac PFA. Daca da, se poate si pentru cei cu venit si pentru cei fara venit?
Daca o sa ajung sa colaborez ca freelancer , sa am un venit, o sa pot sa imi platesc vechimea si sanatatea fara sa imi fac PFA sau SRL-D? Deci sa beneficiez de carte de munca doar plin plata acestora avand un venit dar neavand PFA , SRLD, sau nefiind angajat?
7 , Cum ar trebui sa procedez daca ma o sa ma incadrez in profesii libere, precum pictura , arta, desen etc ? si o sa mai vand cate o pictura din cand in cand?
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:44, 17 Aprilie 2017
Solutia cea mai buna este infiintarea unei SC sau PFA. Avand acest "vehicul", le veti rezolva pe toate cel de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Freelancer carte de munca, asigurare sanatate stefcj stefcj Buna ziua! as dori sa stiu in primul rand cum as putea sa beneficiez de carte de munca si asigurare, adica tot ce se ofera la un angajat , fara sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa - venit din pfa yogi123 yogi123 Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez intr-o companie, iar cei de acolo mi-au propus sa nu fiu angajat cu carte de munca, ci sa imi fac PFA si sa incheiem un ... (vezi toată discuția)