avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli judiciare

Buna seara! As dori sa aflu daca, in cazul unei contestatii impotriva ordonantei procurorului de clasare, se impun cheltuieli judiciare reclamantului, fara sa i se aduca la cunostinta concret ce cheltuieli s-au facut de catre parchet. Reclamantul, fara sa se faca vinovat de ceva, trebuie sa plateasca fara sa stie ce anume? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 16:17, 18 Aprilie 2017
Daca i s-a respins plangerea e obligat la cheltuieli conf. C.p.p.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu ar trebui informat si reclamantul despre natura cheltuielilor? E totusi o lipsa de logica...paratul face un fals in documente oficiale si nu i se imputa nimic iar reclamantul trebuie sa plateasca fara a avea vreo vina....
De ce este fara logica? procurorul a dispus clasarea clasarea întrucât există unul dintre cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale, nu stiu care, ca nu ati precizat.
Mai departe persoana vatamata sau reclamantul cum ii spuneti dvs, nu a fost multumit de solutia procurorului si a formulat plangere impotriva solutiei la prim procuror si ulterior la judecatorul de camera preliminara invocand probabil nelegalitatea si netemeinicia solutiei dispuse. Daca solutia s-a mentinut si de prim procuror dar si ulterior cand judecatorul i-a respins plangere, a cui este culpa procesuala si cine ar trebui sa plateasca cheltuielile judiciare dupa parerea dvs?
Deci, plangerea a fost facuta impotriva presedintelui de asociatie de proprietari, care, ulterior adunarii generale, a luat registrul de procese verbale la domiciliul sau si, folosindu-se de un spatiu ramas liber in procesul verbal intocmit de administrator, a adaugat trei persoane in comitetul executiv fara ca acestia sa fie prezenti si fara sa anunte pe nimeni. Sa depus plangerea insotita de constatarea facuta de catre administrator si cenzor plus alte dovezi desi se vedea cu ochiul liber adaugarea facuta. Dumnealui a declarat ca a avut imputerniciri din partea celor adaugati, fara sa stie ca legea nu permite imputernicirea presedintelui de catre proprietari. Sectia de politie a constatat ca este vorba de fals in inscrisuri oficiale iar procurorul decide emiterea ordonantei de clasare. Impotriva acestei ordonante s-a facut contestatie, restul il stiti. Contestatia s-a facut numai catre prim procuror care a mentinut decizia deja emisa. In continuare, mi se pare aberant ca o persoana care a facut un fals si ulterior, cand a aflat de plangerea penala, a depus imputerniciri despre care nu s-a stiut nimic la adunarea generala, existand probe si martori....totusi reclamantul trebuie sa plateasca, probabil pentru indrazneala pe care a avut-o de a face contestatie. Se poate face in continuare la judecator?
Eu am crezut ca deja ati facut plangere la judecator.
Plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei de clasare, ce v-am spus ramane valabil.

Alte discuții în legătură

Recurs la decizie procuror de clasare dosar penal Diamandi Diamandi Sunt reclamant intr\'un caz cu doi samsari. Politistul de caz a propus clasarea, el nevrand sa ia ca probe inregistrarile audio din care reiesea clar ... (vezi toată discuția)
Plangere depusa gresit in instanta Anatol2017 Anatol2017 Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)