avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare durata CIM nedeterminat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare durata CIM nedeterminat

Buna ziua,

Avem un angajat cu CIM pe perioada determinata de 12 luni, data inceperii activitatii fiind 01.02.2017, perioada proba 30 zile lucratoare. Se poate face un AA de modificare a duratei CIM pe perioada nedeterminata, in care sa fie stipulata si perioada de proba aferenta noii perioade (respectiv 120 zile calendaristice - pt functie de conducere), calculata de la data inceperii contractului (adica perioada ramasa din cele 120 zile calendaristice calculate de la data de 01.02.2017 - zilele deja efectuate).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 18 Aprilie 2017
Actul aditional il puteti face, dar noua perioada de proba nu o puteti insera in acel act aditional la c.i.m.

Art.32 C.mun.
...
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada proba fuaileu fuaileu buna ziua, intrebarea mea se refera la urmatorul scenariu: avem un angajat cu contract pe perioada nedeterminata care ocupa de 3 ani pozitia de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la debutul in alta functie + perioada de proba noua larisalaly larisalaly Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat incadrat cu functia de \"paznic\", solicita debutul in functia de \"electrician\" (diploma a obtinut-o cu ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba adrianseres adrianseres Buna ziua, Dorescsa stiu care este perioada de proba dupa noul cod al muncii, si daca perioada de proba se poate prelungi cu inca o \"perioada de ... (vezi toată discuția)