avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Doresc să demisionez din firma multinaționala in care lucrez și conducerea firmei refuza să accepte acest lucru ,menționez că in contractul de muncă nu există o clauză care sa îmi restrângă acest drept ,ce am de făcut ,. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 18 Aprilie 2017
Daca v-ati hotarat sa demisionati, depuneti o notificare prin care anuntati conducerea firmei de demisia dvs., pentru care luati numar de inregistrare. Daca vi se refuza inregistrarea, trimiteti demisia prin posta, cu comfirmare de primire si, daca este posibil si prin fax sau e-mail. In mod normal demisia este insotita de un preaviz, a carui durata este mentionata in contractul de munca. Daca angajatorul nu si-a respectat una din obligatiile prevazute in contractul de munca, aveti dreptul de a demisiona fara preaviz ( art 81 ( 8 ) din Codul Muncii . Demisia, fiind un act unilateral de vointa , nu presupune nici un fel de aprobare din partea angajatorului. Succes !
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
LIVIU NISTEA, utilizator
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie sanctionata de catre ITM cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se acorda sau nu tichetele de masa? David009 David009 Buna, sunt angajat al unei firme de confectii. Doresc sa imi depun lichidarea la zi sau cel putin sa mi se aprobe un preaviz dar mi se spune ca aceste lucruri ... (vezi toată discuția)
Demisie alcida20 alcida20 buna seara, am si eu o intrebare: in cazul in care iti dai demisia si seful nu o accepta, ce e de facut? cate zile e preavizul si ce se intampla daca nu poti ... (vezi toată discuția)
Preaviz si concediu - conditionarea demisiei helcsike helcsike Buna, am o mica problema, sunt angajata la o firma de 5 ani de zile, astazi 22 iunie vroiam sa-mi semnez demisia. Am primit raspunsul urmator: Acuma nu este ... (vezi toată discuția)