avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Itm -ssm si psi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Itm -ssm si psi

Buna seara,

Ajutati-ma va rog cu un raspuns privond urmatoarea intrebare: astazi a venit ITM in control si nu am avut fisele ssm si psi completate la zi, le-am spus ca le voi completa...dar ele trebuiau completate la data de 21.03...azi e 18.04...ce data ma sfatuiti sa le dau? Clasic la 3 luni...21.03 sau data de azi asa cum am declarat insp? Maine la pranz ne-au chemat cu toata documentatia?care este cuantumul amenzii ce o riscam?
Va multumesc anticipat si o seara buna!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:27, 18 Aprilie 2017
Nu ati respectat periodicitatea instruirii incalcand urmatoarea prevedere din Leg 319/2006

Art. 20. - (1) Angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului sau
(2) Instruirea prevazuta la alin. (1) trebuie sa fie:
b) periodica si ori de cate ori este necesar.
Incalcarea poate fi sanctionata cu amenda de la 4000 la 8000 lei in conformitate cu prevederile

Art. 39. - (1) Constituie contraventii faptele savarsite de angajatorii aflati in una dintre situatiile prevazute de prezenta lege.
(4) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 12 alin. (1) lit. a) si b), art. 13 lit. a), d)-f), h)-m) si o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) si ale art. 32 alin. (2).

Daca inspectorii nu v-au ridicat fisele individuale de instruire sau nu au facut copii poate aveti sanse sa nu va amendeze.
Completarea fiselor individuale de instruire se face dupa efectuarea instruirii si nu numai de dtragul de a completa fisa.
ART. 81 din NM de aplicare a Leg 319/2006 modificata aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari
(1) Rezultatul instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca se consemneaza in mod obligatoriu in fisa de instruire individuala, conform modelului prezentat in anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei si datei instruirii.
(2) Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii.
(3) Dupa efectuarea instruirii, fisa de instruire individuala se semneaza de catre lucratorul instruit si de catre persoanele care au efectuat si au verificat instruirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesemnare fisa ssm conducatorului locului de munca apetra apetra In prima zi de munca lucratorul desemnat mi-a facut atat instruirea introductiva cat si cea la locul de munca. Si mi-a adus fisele SSM/PSI sa le semnez. Peste ... (vezi toată discuția)
Completare instructaj introductiv general Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, In situatia in care un muncitor semneaza un CIM de ex cu data de 24.09 si instruirea introductiv generala o face efectiv azi este corect dpdv ... (vezi toată discuția)
Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)