avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea vaccinarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea vaccinarii

Am vazut azi si am citit legea vaccinarii (in fine e in faza de proiect, presupun...normele de aplicare nu apar). Eu sunt de acord cu vaccinarea din punct de vedere medical. Insa cu legea asta a obligativitatii...mie nu imi este clar.
Spune la un moment dat ca "Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea părintelui pentru asigurarea stării de sănătate a copilului." Adica parintele este, dar medicul nu are si el raspunderea lui? Nu el face vaccinarea...sau ce sa inteleg de aici? Parintele inainte de a veni cu copilul trebuie sa se consulte cu medicul si acela sa-i spuna daca sa vaccineze, daca sunt contraindicatii, cum, cand trebuie vaccinat copilul, cand nu, sa-l consulte e copil. Asta nu este rasunderea medicului sa vada cand cum in ce conditii? De aceea as vrea sa ma lamuresc. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:29, 19 Aprilie 2017
Buna ziua,
Personal cred ca este una dintre cele mai proaste legi.
Nu numai ca eu, ca parinte, nu am DREPTUL sa stabilesc ce este cel mai bine pentru copilul meu sa fie sau nu sanator (sa-l vaccinez si sa fie sanatos sau sa refuz si sa-l condamn la diverse boli) dar ma intreb cine-mi da dreptul sa hotarasc eu pentru copiii altora (daca eu nu-l vaccinez pe copilul meu risc ca acesta imbolnavindu-se sa transmita boala si altor copii).
Mare prostie zic eu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)