avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare supliment salariu bonus din vanzari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare supliment salariu bonus din vanzari

Buna seara,
o intrebare
ce anume si in ce cuantum (impozit,cas,cass,somaj...)implica impozitarea venitului suplimentar realizat peste salariul de incadrare,in conditiile de realizare plan vanzari conform contract munca?
conf contract primesc un bonus de 1% peste atingerea planului de vanzari!
Nu este specificat in contract nici 1%net nici brut...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maarkyM , utilizator 09:24, 20 Aprilie 2017
Daca bonusul este negociat 1% brut, atunci acea suma se adauga la salariul de incadrare si rezulta venit brut realizat si poi se calculeaza si se retin toate contibutiile si impozitul.
Daca este negociat ca net, atunci se va calcula brutul la acest venit net, se va adauga salariului de incadrare si veti primi net atat cat ati negociat.
Indiferent de varianta, solicitati fluturasul de salariu si acolo veti regasi informatia. Cel mai probabil figureaza in rubrica "prima"
Multumesc,pentu raspuns,dar in contract scrie ...asa 1% din total vanzari peste plan vanzari.
Cum pot interpreta acest venit?net sau brut?
Inca o data multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea in totalitate a cheltuielilor salariale de la angajat, de catre angajator. BDN64 BDN64 Buna ziua, Lucrez in vanzari in distributia de produse ,,x\'\'(cu contract de munca/perioada nedeterminata), unde ca peste tot in acest domeniu exista niste ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator oanasandu oanasandu Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este legal ca in momentul in care o firma face oferta de angajare, salariul net propus sa contina deja scutirea de ... (vezi toată discuția)
Bonusrile acordate angajatilor se impoziteaza la fel ca si salariul? para15000 para15000 Se aplica CAS, CASS si absolut tot ce se aplica si pentru salarii. Intreb pentru ca tocmai au fost in firma discutiile cu privire la trecerea contributiilor ... (vezi toată discuția)