avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatiile pe proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatiile pe proprietari

Am auzit ca s-a zis la tv ca s-a schimbat perioada de plata a listelor cu cheltuielile asociatiilor de proprietari este adevarat? Intra in vigoare de la 1 aprilie 2017? si este adevarat ca ai perioada de plata sau incasare in termen de 40 zile? in acest caz cum face asociatia sa plateasca facturile la furnizori daca nu incaseaza? imi puteti da un citat din lege? sau in ce articol este?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mihaelapohoata , utilizator 13:29, 20 Aprilie 2017
pai furnizorii trebuie platiti in 15 zile: cum ii platim?
O solutie ar fi majorarea fondului de rulment...
Pai cum sa fie?. Factura la gunoi vine pe data de 03. ale lunii, apa pe data 03 ale lunii si scadente sunt pe data de 18 ale lunii, salariile trebuiesc platite pe data de 25 ale lunii, impozite si contributii la ANAF, pana pe data de 25 ale lunii, liftul, curentul au scdenta tot cam asa. Lista de plata se pune pe data de 01/02 ale lunii. Pana pe data de 25 ale lunii, toti locatarii trebuiesc sa aibe plata la zi, dupa 25 ale lunii se considera scadent. Dupa 30 de zile de la data afisarii listei de plata se percep penalitati. Ce ati auzit dvs. poate se refera la penalitati, desi, depinde cum au votat proprietarii la AG.si a devenit hotarare AG. Asociatia de proprietari este penalizata de furnizorii tehnici dupa 15 zile de la data emiterii facturii...
In asociatia noastra toti/ aproape toti locatarii au fond de rulment cu de trei ori valoarea unei plati lunare la intretinere.

Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
dorina27, utilizator
Adica daca intretinerea acum iarna ajunge la 500 lei. Fondul vostru de rulment este de 1500 lei de ap? la noi este cam 300 lei. Adica ceva asemanator cu o luna de vara. Putin peste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment in asociatia de proprietari VILI48 VILI48 VA ROG SA MA LAMURITI:La infintarea asociatie de locatari s-a constituit un fond de rulment care reprezenta media cheltuielilor la intretinere a 12 luni ... (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)