avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare 90 zile - proces pierdut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare 90 zile - proces pierdut

Buna ziua, am si eu o mica problema si cateva intrebari. In Feb 2016, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile (108km/h), dupa care am depus plangere. Ieri, pe 19.04.2017, mi-a fost anulata, cu drept de apel in 30 zile. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Pentru a putea beneficia de reducere a suspendarii cu 60 zile (sustinerea examenului de redobandire si, am citit tot la voi, daca indeplinesc cumulativ o serie de cerinte (Art.221 sau ceva de genul, nu am retinut exact, imi cer scuze daca am gresit)), unde trebuie sa fac cerere in acest sens, daca exista un astfel de model si daca inca pot beneficia de aceasta reducere, daca am pierdut procesul
- Amenda, trebuie platita sa pot sustine examenul ? Sau o pot plati oricand ? De asemenea, mai merge platita la jumatate in 48 de ore ? Daca da, cand exista acest interval de ore ? in 48 de ore de la data cand mi-a fost respinsa plangerea la data de 19.04.2027, sau dupa cele 30 de zile, timp in care pot face apel ?

Banuiesc ca nu are nici un rost sa fac apel.
Multumesc anticipat! O zi buna tuturor.
Anton Claudiu
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:01, 20 Aprilie 2017
Daca formulati apel puteti tergiversa cu niste luni bune aplicarea sanctiunii dispuse adica va mai folositi de carnet.Amenda tb platita in 48 h de la data aplicarii pt a beneficia de reducerea cu jum a cuantumului acesteia.Aveati varianta platii in 48 h.,faceati contestatie si daca castigati se restituia suma platita,acum va tb sa platiti intreaga suma.
Multumesc pentru ca mi-ati raspuns la unele intrebari. Daca fac apel, banuiesc ca nu realizez decat o prelungire a inevitabilului. Mai pot beneficia de o reducere a suspendarii pana la o perioada de 30 zile ? Daca da, trrbuie sa platesc amenda pentru a sustine examenul/redobandi permisul ?
Si de asemenea, eu, in acest moment, am drept de conducere ?
In acest moment aveti dreptul de a conduce .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reeexaminare Marinela98 Marinela98 Bună ziua, am fost surprinsa pe autostrada cu viteza de 170 km/h, in momentul acela nu implinisem 1 an de cand am obtinut permisul, deci limita pentru mine ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis goldieczr goldieczr Buna ziua. Am fost surprins in localitate (limita 50 km/h) cu 133 km/h, deci +83 km/h fata de limita, permis suspendat 90 zile plus amenda 2900 (650 in 15 ... (vezi toată discuția)