avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cartea de salvare a masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cartea de salvare a masinii

exista in "judetul" ROMANIA sau in UE vreo norma,lege, OU, HG sau ordin de ministru care sa prevada obligativitatea detinerii cartii de salvare la bordul masinii?
Circula zvonuri de filtre ale politiei care verifica existenta ei, chiar si cuantum de amenda - 1000 de lei, cartea sa fie in format A4 si color - tradusa in romana.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:19, 18 Noiembrie 2016
Toti soferii sunt obligati sa detina la bord, in parasolarul din dreptul lor, cartea de salvare in caz de accident, care este un document care poate oferi salvatorilor informatii tehnice importante pentru operatiunile de descarcerare si permite acordarea mai rapida a primului-ajutor.
Cartea de salvare la bord este specifica fiecarui model de autoturism si poate fi descarcata gratuit de pe internet.
Cartea de salvare la bord este un document A4 care contine informatii referitoare la pozitionarea airbag-urilor, a rezervoarelor de combustibil, a acumulatorului, a punctelor adecvate de taiere in vederea prevenirii generatoarelor de gaz aferente airbag-urilor, etc.
Aceste date tehnice se [resupune ca ar ajuta pompierii salvatori in operatiunile de descarcerare si asigura scaderea timpului de raspuns si, totodata, cresterea numarului persoanelor salvate
Totusi,se pune firesc intrebarea in cazul unui eveniment rutier ,primordial este cautarea si verificarea cartii de salvare sau scoaterea eventualelor victime si acordarea primului ajutor ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de salvare - amenda sau nu Robert19 Robert19 Buna ziua, as dori sa stiu daca iti poti lua amenda daca nu ai acea fisa a autoturismului in masin mai exact la parasolar care se numeste Carte de salvare un ... (vezi toată discuția)
Cartea de salvare auto claudiubaluta claudiubaluta Buna ziua! Va rog sa imi precizati daca exista reglementata in legislatia romaneasca obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a \\\\"Cartii de ... (vezi toată discuția)
Svsu În alertà -condiþii de profesioniºti la încadrare,ultimii la renumerare pompierii iernut pompierii iernut În toată lumea civilizată au fost create servicii pentru situaţii de urgenţă care să execute intervenţii rapide şi eficiente pentru salvarea ... (vezi toată discuția)