avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legala reconvocarea Adunarii generale asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legala reconvocarea Adunarii generale asociatie bloc dupa 30 minute?

ADMINISTRARE eficientă
Asociația: X
Scara: Z
Adunare generală
Stimate proprietar,
Vă invităm Vineri pe data de 28 Aprilie 2017, începând cu ora 19:00 la adunarea generală ce va avea loc la parterul blocului dumneavoastră.
În cazul neîntrunirii cvorumului, ședința va fi reconvocată în data de 28 Aprilie 2017, începând cu ora 19:30.

Pe ordinea de zi:
- Alegerea conducerii asociației;
- Alte probleme de administrare.
Ținem cont și apreciem părerile dumneavoastră, iar ele ne pot ajuta la îmbunătățirea serviciilor oferite. Le așteptăm pe e-mail la ........... telefonic la ..............., sau la sediul din ..........
Data afișării, Conducerea asociației,
20 Aprilie 2017

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dan N , utilizator 21:58, 24 Aprilie 2017
e o prostie.
Se impune sa fie macar 24 de ore: vorbim de zile, nu de ore.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
L nr 230/2007
Art. 23

(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.
Art. 24

(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.

Pentru a discuta despre respectarea dispozitiilor in vigoare care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea a sociatiilor de proprietari,in speta supusa discutiei lipseste cu desavarsire tabel nominal convocator....
Daca la prima convocare nu se intruneste cvorumul 50+1,urmeaza sa se dispuna reconvocarea adunarii in termen de 10 zile

Ceea ce este scandalos in aceasta speta este implicarea firmei de administrare - nu conteaza cum se numeste, in problemele asociatiei de proprietari.

Probabil ca sunteti chiar la inceputul "colaborarii" cu aceasta firma, iar conducerea asociatiei este inexistenta sau nu stie ce sa faca.
Vreau sa zic ca firma de administrare sa-si faca treaba pentru care a fost angajata, iar conducerea as. prop. sa-si faca treaba pentru care i-ati ales sau pe care doriti sa-i alegeti cu aceasta ocazie.
Daca sunteti asociatie de locatari si urmeaza sa va transformati in as. de prop., atunci lucrurile se complica putin in sensul ca dvs. proprietarii trebuie sa va alegeti un comitet de initiativa si sa urmati procedura de transformare.
Daca firma despre care vorbiti vrea sa va ajute, sa procedeze legal si oamenii/proprietarii sa se implice efectiv in luarea unor decizii - pentru ca vorbiti de :

- Alegerea conducerii asociației;
- Alte probleme de administrare


Sigur ca firma vrea sa termine cat mai repede cu AG, dar nici chiar asa in doi timpi si trei miscari - dar si dvs. proprietarii trebuie sa stiti ce vreti, adunati-va, realizati cvorumul si hotarati ce trebuie sa faceti.

Cam astea-s sfaturile noastre - Succes !
Asa se implica firmele de adm. pentru ei nu mai conteaza calitatea serviciilor ci nr. de blocuri in adm. , iar daca se poate sa numeasca chiar ei componenta C.E. sau a cenzorului atfel au viitorul in fata .
@ynocentta - asa cum ati scris, este acolo cuvantul sau. Deci tabel convocator sau afisare la loc vizibil, nu sunt obligatorii ambele.
Pana sa citesc pe forum despre aceasta posibilitate, asa procedam si noi: convocare in data de x la ora y, dupa o saptamana reconvocare. Am observat ca la prima convocare veneau 10-12 proprietari din 42, dupa o saptamana ramaneam cu 6-8 persoane.
De ce s-ar impune macar 24 de ore? Cei care vor sa vina, de ce sa piarda 2 seri de stat cu familia? Oricum nu prea mai exista interes pentru problemele blocului, asa ca cei care isi mai rup din timpul personal, vin la prima convocare. Legea prevede doar maxim 10 zile, minim prevede doar 7 zile pentru prima convocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru ca in lege , despre ag spune ca: '' (4) proprietarii ... vali m vali m Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: \'\' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator ... (vezi toată discuția)
Reconvocare la 30 de minute dupa convocare ionescu_tanz ionescu_tanz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca etse legal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa publicde un anunt de convocare a adunarii generale iar ... (vezi toată discuția)