avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Data limita a platilor contributiilor lunare salariale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Data limita a platilor contributiilor lunare salariale

Buna ziua,
Am o problema legata de aceasta data de 25 ale lunii pentru plata contributiilor salariale de catre angajator:
25 ale lunii trebuie sa scrie pe ordinul de plata, de catre banca
sau
pe data de 25 banii trebuie sa ajunga in contul Trezoreriei?
Cum este legal?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:24, 18 Septembrie 2009
Pana pe data de 25 ale lunii trebuie sa platiti contributiile salariale. Dupa aceasta data vi se percep penalitati.
Scuze pentru insistenta dar asta inseamna prima varianta expusa de mine?
Ultima zi in care puteti sa platiti este data de 25 ale lunii. Aceasta poate sa fie data scrisa pe ordinul de plata de catre banca.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
A doua varianta. Pana pe data de 25 trebuie sa ajunga banii in Trezorerie
Banca a facut viramentele pe data de 25, dar banii au ajuns in cont pe 27; astfel, aceste contributii au fost inregistrate ca restante fara sa le fie aplicate penalitati.Dar, fiind luate ca restante, ele au fost oprite din suma totala de recuperat de la stat (recuperare de tva).Si asa am platit de doua ori contributiile pe luna trecuta (in aceasta privinta nu este problema, caci se recupereaza de pe luna curenta).
Ati putea va rog sa imi dati un temei legal, cum ca pe 25 ale lunii banii trebuie sa ajunga in conturile Trezoreriei?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mutare bani din contul din trezorerie mariaurell mariaurell trebuie sa intre o suma de bani in contul din trezorerie. inca nu am platit ce datorez statului, conform declaratiilor depuse in 24 luna ce a trecut. datoria ... (vezi toată discuția)
Contract civil dana manea dana manea lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA]. Azi ... (vezi toată discuția)