avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Data limita a platilor contributiilor lunare salariale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Data limita a platilor contributiilor lunare salariale

Buna ziua,
Am o problema legata de aceasta data de 25 ale lunii pentru plata contributiilor salariale de catre angajator:
25 ale lunii trebuie sa scrie pe ordinul de plata, de catre banca
sau
pe data de 25 banii trebuie sa ajunga in contul Trezoreriei?
Cum este legal?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:24, 18 Septembrie 2009
Art. 111 codul de procedura fiscala

Termenele de plată
(6) Contribuţiile sociale administrate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, după calcularea şi reţinerea acestora conform reglementărilor legale în materie, se virează până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se efectuează plata drepturilor salariale.

(7) Prin derogare de la dispoziţiile legale în vigoare privind termenele de plată, impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii, precum şi impozitul reţinut la sursă potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se plătesc astfel:

a) trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, de către contribuabilii persoane juridice plătitoare de impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, precum şi de către persoanele fizice care au calitatea de angajator; (intră în vigoare la 1 iulie 2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare bani din contul din trezorerie mariaurell mariaurell trebuie sa intre o suma de bani in contul din trezorerie. inca nu am platit ce datorez statului, conform declaratiilor depuse in 24 luna ce a trecut. datoria ... (vezi toată discuția)
Contract civil dana manea dana manea lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA]. Azi ... (vezi toată discuția)