avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta pana in 3 ani

S-a publicat in Monitorul Oficial Legea 67/2017; prin aceasta se introduce un alineat la art. 47 din Legea 230/2077 a asociatiilor de proprietari, alineat prin care se prevede scutirea de la plata consumurilor prevazute la art.47 alin (1) b), adica a CONSUMURILOR INDIVIDUALE a copiilor cu varsta de pana la 3 ani. . Normele metodologice de aplicare a legii 230 specifica:
Art. 39. - (1) Cheltuielile pe consumuri individuale reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece si canalizare; apa calda menajera; energia termica, combustibilul si apa rece pentru prepararea apei calde; gaze naturale; incalzirea apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta.
(2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul contoarelor individuale sau in functie de alte criterii in baza carora se pot individualiza consumurile.
Apartamentele au apometre si repartitoare de costuri, unele au si contoare de gaze pt consumul individual, dar nu imi e clar: cum pot scuti eu, asociatie, cheltuielile individuale pt acesti copii? Apa se plateste la mc, nu stiu cat consuma adultul si cat copilul, apa pt consumul pe scara este pe cota-parte indiviza, caldura se plateste conf calculelor firmei specializate, gazele se platesc separat de proprietar.
Poate ma lamuriti dvs, va multumesc anticipat, Gabriela Milea, administrator




, consumurile individuale sunt
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:29, 25 Iunie 2017
migaste a scris:

adunarea generala a hotarat ca 20% din apa si caldura este cota copilului si va fi suportata de asociatie


Care au fost criteriile in baza carora s-a stabilit fix 20% pentru consum?

Varsta, greutate, inaltime, sex, veniturile parintilor, ale bunicilor, cantitatea de caca produsa?

De ce nu ati stabilit 8,3; 11,0; 17,5; 19,6; 21,0; 23%?

Pentru un copil de 3 luni se consuma mai mult sau mai putin decat pentru unul de 2 ani si 6 luni?

Din ce fonduri va suporta asociatia diferenta, din cele ale celorlati proprietari?

Cum ati stabilit repartizarea diferentei celorlati proprietari? Pe nr de persoane, proportional cu consumul, etc.?

Parintii copiilor scutiti vor suporta diferenta?

O familie compusa din 3 membri cu varsta peste 3 ani vor suporta costurile unei alte familii cu 3 gemeni sub 3 ani. Este normal?

Aveti criterii pentru scadere si pentru persoane trecute de 80 de ani? Si ele consuma putin dar trebuie sa plateasca pentru căcăcioși cu varsta pana in 3 ani!

Ati cazut in derizoriu cu astfel de hotarari ca si idiotii din parlament care dau astfel de legi.

Fiecare trebuie sa plateasca cat consuma, nimeni nu poat fi obligat sa plateasca pentru membrii de familie ai vecinilor.

Eu v-as da in judecata pentru astfel de hotarari si v-as cere si daune cu varf si indesat. Sa plateasca diferentele cei care au hotarat. In lege nu se specifica cine trebuie sa plateasca diferentele, prin urmare nu pot fi obligati ceilalti proprietari sa plateasca.

Pe acest principiu se poate hotari sa se plateasca intretinerea si pentru altii din alte blocuri!

Avand in vedere ca in Romania speranta de viata este de 75 ani pentru femei si 69 ani pentru barbati luati o hotarare in AG sa fie scutiti pentru consumuri in mod echivalent 20% incepand cu 72 ani F si 66 ani B.

Va folositi ca temei legal de art. 16 din Constitutie
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

@migaste, ce parere aveti?

Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. speța: proprietarul ... DaniSarah DaniSarah Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul nu are declarație cu nr de persoane. Are domiciliul la alta adresă, unde plătește ... (vezi toată discuția)