avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/1991

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat Parinti In 1955/1965 au Lucrat In fostul C.A.P la colectiv In canp In 1987/1988 anbi parinti au decedat dupa 1991 sau dat pamanturi Intrebarea mea parinti mei au avut drepturi sa optina pamant In baza Legi 18/1991 ?? Va multumesc cu mult respect
Cel mai recent răspuns: paris50paris , utilizator 06:53, 28 Mai 2017
Multumesc ptr.raspuns In legatura cu normele presedintele asociatiei cand sau dat pamanturi spunea ca cei care au lucrat In C.A.P sa primeasca 1 hect de panant tre.sa aiba 600 de norme dumneavoastra spuneti ca nu se dadeau pamant pe norme ?nu mai Inteleg acesta situatie ptr.ca parinti mei au lucrat In fostul C.A.P din 1953/1963 Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
paris50paris, utilizator
Ma poate lamuri vineva In aceasta situatie ? Va multumesc
Nu stiu ce spunea presedintele CAP, eu va spun ce scrie in legea 18/1991:
Art. 19
(1) Membrilor cooperatori activi care nu au adus teren in cooperativa agricola de productie sau au adus teren mai putin de 5.000 m2, precum si celor care, neavand calitatea de cooperatori, au lucrat in orice mod, ca angajati in ultimii 3 ani in cooperativa sau in asociatii cooperatiste, li se pot atribui in proprietate loturi din terenurile prevazute la art. 18, daca sunt stabiliti sau urmeaza sa se stabileasca in localitate si nu detin teren in proprietate in alte localitati. Suprafata atribuita in proprietate se va determina tinand seama de suprafata terenurilor, numarul solicitantilor si de suprafata atribuita celor care au adus pamant in cooperativa agricola de productie.

Oricum ar fi, demersurile sunt tardive. Cererea trebuia facuta la nivelul anului 1991.
Va multumesc ptr.tinpul acordat problema este ca cineva o ruda mai Indepartata care In acelasi tinp dupa 1991 a devenit si presedintele asociatiei a avut puterea sa si tupeul sa se dea mostenitor al parintilor mei sa optina teren In numele lor Acest presedinte tot tinpul am fost mitit si spunea ca parinti mei da ca au murit nu au dreptul la pamant Din ce spuneti dumneavostra acum am Inteles perfect cum au stat lucrurile Va multumesc cu respect
Buna ziua revin cu ultima Intrebare Am depus cerere la arhiva primariei sa mise dea o adeverinta cu zile lucrate (norme) In fostul C.A.P ul de parinti mei In perioada anilor 1953-1963 desi cererea termenul a expirat de doua zile am sunat si doamna mea raspuns ca parinti mei nu se gasesc In registrul arhivei primariei desi mentionez ca parinti mei au lucrat In fostul C.A.P tinp de zece ani de zile acest lucru IL pot dovedi cu martori Va rog cu respect Sa ma Indrumati unde se mai poate apela ptr.a scoate adevaru la lumina ptr.ca cineva se pare din ruda mai Indepartata care poarta si numele de familie a tatalui meu desi a fost presedintele asociatiei dupa 1991 a depus cerere ptr.a optine pamant pe munca lor care au lucrat Va multumesc cu respect
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2017
paris50paris, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua da ca se poate un sfat parinti mei au lucrat In fostul C-pri In perioada anilor 1953-1963 si au decedat In 1987-1988 dupa 1990 sau dat pamanturi si ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua Va rog sami dati un sfat parintii mei au decedat In 1987-1988 unde as putea varifica ce vanzari sau facut In numele lor dupa 1990 ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat In 1991 Bunica mea a decedat ea find a avut doi copii fata cea mare era mama mea care a decedat Inaintea bunici In 1988 In 1993 ... (vezi toată discuția)