avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Teapa imobiliara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Teapa imobiliara

Buna ziua,
Mama mea a achitat integral in 03/16 un apartament aflat in constructie, urmand ca apartamentul sa fie dat in folosinta in 08/16, ceea ce nu s-a intamplat pana acum. Intre timp banca a pus sechestru pe bloc. Investitorul a inselat foarte multe persoane, printre care avocati si judecatori. Mama are ipoteca legala pe bani. Datorita sechestrului nu se poate face inscrierea in Cartea Funciara. Intrebarea mea este: Ajuta cu ceva daca mama merge cu actele la banca? Exista sansa sa mai recupereze banii sau apartamentul la stadiul in care este?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cab.av. IRINA BUDA , Avocat 20:52, 24 Aprilie 2017
Daca mama dvs a platit intregul apartament ar trebui sa luati actele, sa va duceti la banca si sa ridicati sechestrul. Evident sa va inscrieti imobilul in Cartea Funciara, acel apartament nefacand parte din masa credala pe care dezvoltatorii sa fi o datorat bancii - din ceea ce rezulta ca ati relatat. In caz contrar in mod normal ar trebui sa ne uitam pe inscrisurile pe care le aveti pentru a clarifica ce aveti acolo.
Va multumesc pentru raspuns,
I-am transmis mamei mele. Va merge cu actele la banca. Dezvoltatorul i-a spus sa nu cumva sa mearga la banca pentru ca "ii va face si mai multe probleme", iar mama, din pacate l-a ascultat.
II va face probleme dar, asta nu inseamna ca mama dvs sa plateasca de 2 ori apartamentul. Are probleme din cauza lui acel dezvoltator, adica din cauza atitudinii pe care a adoptat-o si din cauza evaziunilor pe care le-a facut. nu din cauza mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru judiciar ContSters134651 ContSters134651 Am obtinut in instanta sechestru judiciar asupra unui imobil din al carui pret am achitat 90%.Nu s-a incheiat contr. de v-c pt. ca dezvoltatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)