Momentan ma aflu intr-o situatie destul de dificila deoarece eu si ''sotul'' meu suntem in stadiu de divort in Ungaria.
La aceasta situatie s-a ajuns in urma nenumaratelor certuri si in urma unei ruputuri la nas pe care am suferit-o datorita lui.
Ca si bunuri de comuni avem casa din Romania atat pe numele meu cat si numele lui si masina care este inregistrata in Ungaria pe numele lui.
Momentan eu locuiesc separat si masina se afla in posesia lui, acum el solicitand cheile de la casa "noastra".
Ca si informatii suplimentare, ambi avem dubla-cetatenie, atat romana cat si maghiara.
In situatia de fata, daca eu nu sunt de acord ca el sa intre in casa noastra, unde se afla si bunurile mele personale, exita o obligatie ca el sa intre fara un acord din partea mea datorita faptului ca momentan suntem in stadiu de divort, sau doar dupa divort va fi posibila refuzarea dreptului de a intra in casa fara un acord din partea mea ?
Totodata, am posibilitatea de a solicita despagubiri deoarece masina este utilizata doar de el, dar a fost cumparata din bani comuni precum si un accident de masina suferit tot din cauza lui acum 13 ani.
Multumesc mult pentru atentia si ajutorul acordat.
Bună seara. Imobilul este bun comun - asta da dreptul ambilor soti sa beneficieze de acel.imobil , cu alte cuvinte dvs nu puteți sa -i interziceți soțului accesul. Pt motive întemeiate dacă dvs ați fi locuit în imobilul respectiv și pe motivul violentei conjugale ați fi putut sa-iimitație accesul pana la soluționarea procedurii de divort .. în situația de fata nu puteți întrucât am înțeles ca niciunul nu locuiți în acea casa. Cereți o consultație unui avocat pt lămuriri suplimentare.
Buna seara,
Pana la pronuntarea divortului si ramanerea sentintei definitiva, sunteti CASATORITI si ambii aveti aceleasi drepturi asupra bunurilor comune.
Deci poate sa intre cu sau fara acordul dumneavoastra, in casa comuna.
Dupa divort solicitati partajul si iesirea din indiviziune si atunci veti avea fiecare bucata dumneavoastra fara ca celalalt sa mai aiba drepturi asupra bunurilor dumneavoastra.