avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul vrea sa-mi plateasca somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul vrea sa-mi plateasca somajul

dupa primirea deciziei de incetare a cim am fost sa depun acte somaj,nu mi-sa aprobat cererea din cauza ca angajatorul a depus acte false am ajuns la o intelegere cu el sa-mi plateasca el somajul vrea sa-mi dea o suma de bani in fiecare luna va rog puteti sa-mi spuneti daca pe linga aceasta suma ii pot cere ca imi plateste si darile catre stat adica contributiile la sanatate pensie?????? si la ce suma se ridica aceste contributii Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 2 Mai 2017
Dvs puteti sa-i cereti asa ceva, dar in baza a ce va plateste si indemnizatia de somaj la care aveati dreptul, precum si acele contributii ?
nu stiu in ce baza ma plateste dar avind multe nereguli in firma ca sa nu-l dau in judecata a hotarit el sa ne intelegem sa-mi plateasca el somajul contributiile .cit ar trebui sa-i cer
Daca incheiati contracte de asigurare cu cele trei institutii - AJOFM, Casa de Pensii, Casa de Sanatate (aici se depune la ANAF formularul 604) - , pentru in venit garantat egal cu cel putin salariul minim brut pe economie - 1450 lei - , va trebuie o suma luna de cel putin 375 lei.
Vă sfătuiesc să aveți foarte mare grijă să nu vă treziți că vă înscenează un șantaj.
Cel mai bine pt dvs. este să vă plătească el (fie și parțial, dar să fie atât cât trebuie minim) contribuțiile ca să puteți lua șomaj.
Nu există să vă dea în mână/vireze lunar suma pe care ați fi luat-o de la șomaj.
Angajatorul nu are nicio baza legala sa faca asa ceva ..... contractele de asigurare se incheie in nume propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca Sabinabele Sabinabele Se poate sa plătesc cartea de munca pe 1 an de zile?daca da,cât costa?va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Plata contributii berciumihaela berciumihaela buna ziua, as dorii sa /mi platesc contributile la stat personal.cum pot sa fac si la ce institutii trebuie sa merg. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
In somaj ajofm plateste contributia la pensie? MariaBalasa MariaBalasa O ruda a fost in somaj pe durata a 9 luni in anii 2000- 2001. Pe durata somajului se acumuleaza vechime in munca, dar AJOFM urile platesc si contributia la ... (vezi toată discuția)