avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj datorii comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj datorii comune

in timpul casatoriei , pe numele sotului s-au facut 2 imprumuturi la banci plus un descoperit de cont . pentru primul imprumut sotia semneaza ca a luat la cunostiinta , al doilea imprumut trebuia sa fie pe numele ambilor soti dar , sotiei nu i-a fost aprobat deoarece avea contract de munca pe perioada determinata . imprumutul 2 a fost in acest caz mai mic dar , doar pe numele sotului , fara ca sotia sa semneze de luare la cunostiinta ( sotul detine adeverinta de salar a sotiei care a fost refuzata la data imprumutului ) . descoperitul de cont este doar pe numele sotului . la aproximativ 3-4 luni de la contractarea imprumuturilor sotia paraseste domiciliului si sotul este obligat sa plateasca singur de trei ani cate trei rate lunar. divortul s-a pronuntat la un an dupa parasirea domiciliului de catre sotie . in prezent sotul a deschis actiune de partaj a datoriilor. va fi obligat in timpul procesului sa faca dovada scopului imprumuturilor sau a si folosirii banilor imprumutati ?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 14:39, 20 Septembrie 2009
Este o intrebare retorica? Bineinteles ca va trebui sa faca dovada cheltuirii banilor! Daca s-a dus cu ei la cazinou sau si-a cumparat unelte de pescuit !? Mai ales ca imprumuturile sunt contractate pe numele sau si la al doilea imprumut sotia nu este co-garant!
Va dovedi cu martori ca toti banii s-au cheltuit in casa, in timpul casatoriei, de ambii soti.Daca s-au luat si unele bunuri, face dovada achizitionarii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit luat in timpul casatoriei pt nevoi personale abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt in proces de divort cu sotia mea primul termen fiind pe 15 sept . Acum 2 ani am facut un credit de nevoi personale= pe numele ... (vezi toată discuția)
Datorii comune mancipri mancipri IN TIMPUL CASATORIEI APROXIMATIV IN LUNA MARTIE 2006, AM FACUT PE NUMELE MEU DOUA IMPRUMUTURI IN BANCI PENTRU NEVOILE FAMILIEI . IN 15 IUNIE 2006 FOSTA SOTIE A ... (vezi toată discuția)