avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj datorii comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj datorii comune

in timpul casatoriei , pe numele sotului s-au facut 2 imprumuturi la banci plus un descoperit de cont . pentru primul imprumut sotia semneaza ca a luat la cunostiinta , al doilea imprumut trebuia sa fie pe numele ambilor soti dar , sotiei nu i-a fost aprobat deoarece avea contract de munca pe perioada determinata . imprumutul 2 a fost in acest caz mai mic dar , doar pe numele sotului , fara ca sotia sa semneze de luare la cunostiinta ( sotul detine adeverinta de salar a sotiei care a fost refuzata la data imprumutului ) . descoperitul de cont este doar pe numele sotului . la aproximativ 3-4 luni de la contractarea imprumuturilor sotia paraseste domiciliului si sotul este obligat sa plateasca singur de trei ani cate trei rate lunar. divortul s-a pronuntat la un an dupa parasirea domiciliului de catre sotie . in prezent sotul a deschis actiune de partaj a datoriilor. va fi obligat in timpul procesului sa faca dovada scopului imprumuturilor sau a si folosirii banilor imprumutati ?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 14:39, 20 Septembrie 2009
Este o intrebare retorica? Bineinteles ca va trebui sa faca dovada cheltuirii banilor! Daca s-a dus cu ei la cazinou sau si-a cumparat unelte de pescuit !? Mai ales ca imprumuturile sunt contractate pe numele sau si la al doilea imprumut sotia nu este co-garant!
Va dovedi cu martori ca toti banii s-au cheltuit in casa, in timpul casatoriei, de ambii soti.Daca s-au luat si unele bunuri, face dovada achizitionarii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit luat in timpul casatoriei pt nevoi personale abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt in proces de divort cu sotia mea primul termen fiind pe 15 sept . Acum 2 ani am facut un credit de nevoi personale= pe numele ... (vezi toată discuția)
Datorii comune mancipri mancipri IN TIMPUL CASATORIEI APROXIMATIV IN LUNA MARTIE 2006, AM FACUT PE NUMELE MEU DOUA IMPRUMUTURI IN BANCI PENTRU NEVOILE FAMILIEI . IN 15 IUNIE 2006 FOSTA SOTIE A ... (vezi toată discuția)