avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Decizie baroul bucuresti
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Decizie baroul bucuresti

Buna seara! Numele meu este Dumitru Gabriela,am terminat facultatea de Drept la Brasov in iunie 2006. In toamna acelui an am dat examen la Barou in Bucuresti pt profesia de avocat. Am absolvit examenele,am obtinut decizia prin care demonstra ca am absolvit si pot profesa ca si avocat. Din pacate avocatul la care urma sa fac stagiatura(cu tot respectul pentru dumnealui),a trebuit sa plece din tara,probleme de familie si nu am mai putut face stagiatura in biroul dumnealui. Intrebarea mea este: daca as dori sa profesez in orice domeniu...mediator,consilier juridic,executor....smd,trebuie sa dau iarasi examen sau e valabila aceea decizie de absolvire din 2006?
Cu respect,Gabriela Dumitru
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Katypetre , utilizator 23:41, 27 Aprilie 2017
Art. 37 din Statutul profesiei de avocat:
„După validarea examenului, Consiliul U.N.B.R. va dispune primirea în profesie a candidaţilor admişi şi va emite decizia de primire în profesie”

Art. 41 din Regulamentul – cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice:
„Neînscrierea în barou, în termen de cel mult 2 ani de la data validării rezultatelor examenului, a candidatului declarat admis atrage decăderea acestuia din dreptul de a solicita înscrierea în barou”.

Nu puteati profesa ca executor daca intrati in barou, ci ca AVOCAT. DA, puteati sa profesati ca mediator daca absolveati un curs de mediere , examen si va inscriati la Consiliul de mediere conform procedurii lor dar acest lucru puteti sa il faceti si ca jurist. ACUM sunteti jurist ca urmare a absolvirii Facultatii de drept, deci puteti sa va inscrieti si sa efectuati demersurile necesare pentru consilier juridic si/sau mediator. Daca doriti sa fiti avocat, va trebui sa dati din nou examen la Barou.
Va multumesc din suflet! Mi-ati fost foarte util. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea în barou a consilierilor juridici RISTA CONSULTING RISTA CONSULTING Va rog, din text reiese ca si consilierii juridici pot intra in barou? si doar acei care au sustinut in septembrie 2020 examenul de definitivat in acesta ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa licenta de drept? ContSters172518 ContSters172518 Poate radeti de intrebarea mea,dar sunt nelamurita,si de aceea va rog sa ma ajutati sa pun ordine in mintea mea:deci,obtin diploma de drept,dupa aceea care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 StefanRadu StefanRadu exista o mare diferenta intre Hotărârea nr. 58/2011 din 08 iulie 2011 a Consiliului U.N.B.R. privind organizarea examenului de primire în profesie - ... (vezi toată discuția)