avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca.

Salut .
Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca .Nu sint multzumit de ce informati sint pe ea .As putea sa ma duc la arhiva sa iau o copie a hotaririi judecatoresti ? Sau e nevoie sa iau un avocat ca sa o scoata din arhiva?
Multzumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:16, 20 Septembrie 2009
Daca este o sentinta civila,normal era sa vi se trimita intreaga hotarare(in extenso).
Daca sunteti parte in proces ,puteti merge la arhiva instantei care a pronuntat-o pentru a obtine o hotarare legalizata si apoi, la ramanerea definitiva si irevocabila pentru a vi se face aceasta mentiune si apoi pentru a o investicu formula executorie ,in situatia in care aveti o creanta(suma de bani)de recuperat sau pentru a recupera cheltuielile de judecata.
Am inteles , o sa ma duc la judecatorie.Dar pot sa iau acum cind judecatori sint in "greva" sau nu e nevoie decit sa merg la arhiva sa cer hotararea legalizata?
Daca este o hotarare penala (asa cum banuiesc) puteti merge la arhiva sa cititi din dosar intreaga sentinta.
Chiar nu stim daca sunt deschise unele arhivele. Mergeti pana acolo.
La instantele in care magistratii sunt in protest, la arhive nu este program cu publicul. Cel putin asa am intalnit eu.
Da, este foarte posibil sa fie o hotarare penala.
In acest caz daca nu va convine ce s-a hotarart trebuie sa declarati apel. Trebuie sa va grabiti ca sa nu iesiti din termen daca nu cumva ati iesit deja.
La procesele penale s-ar putea studia dosarele din cate am inteles dar numai la unele instante.
Studierea dosarului ar putea sa o faca doar un avocat in aceasta perioada si nu se stie daca este redactata hotararea.Deci, in acest caz nici avocatul nu ar putea sa o studieze intrucat nu este redactata.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)