Locuiesc cu chirie intr-un ap al carui proprietar a murit in urma cu 10 ani. Platesc chiria fratilor lui. Vine acasa curentul pe numele lui, de la fisc tot pe numele lui (decedatului) si totul e pe numele lui. Ce inseamna asta? Ca nu s-a facut succesiunea? Daca nu s-a facut, eu am vreo sansa sa cumpart apartamentul, sau ce pot face ca sa am acces la el, sa il cumpar.. ceva, sa intru in proprietatea lui. Locuiesc in el de 3 ani. Mltumesc!
A FOST VECIN CU PARINTII MEI, IL CUNOSTEAM PE DEFUNCT, IAR AP ERA GOL, TATAL MEU AVEA GRIJA DE EL. AM VB CU UNUL DIN FRATI SI MI-A DAT VOIE SA STAU IN EL PLATIND O SUMA MODICA, EI NU AU MAI VENIT SA IA CHIRIA, EU AM PUS TERMOPANE, AM PUS USA NOUA, L-AM IZOLAT TERMIC...IMI PLATESC DATORIILE PE NUMELE DEFUNCTULUI, INCLUSIV IMPOZITUL
Daca dv. locuiti, din cate inteleg, in imobil cu titlu gratuit, si nu aveti incheiat niciun contract de inchiriere, atunci continuati sa va comportati ca un adevarat proprietar, locuiti-l, renovati-l, achitati taxele si impozitele si, dupa o posesie utila, neintrerupta si sub nume de proprietar timp de 30 de ani veti putea introduce o actiune in uzucapiune prin care sa dobanditi un drept de proprietate asupra imobilului. ;)
waw, dupa 30 de ani???? pai propietarul meu are deja 92 de ani, dupa inca 30.... oare nu se intreaba nimeni de ce proprietarul ap are o suta de ani?????
Pai....ati spus ca proprietarul a decedat. Si asa cum a mentionat cora2006, puteti invoca uzucapiunea (si sa deveniti proprietarul apartamentului), dupa o posesie utila si neintrerupta timp de 30 de ani.
In legatura cu imbunatatirele aduse apartamentului, va sfatuiesc sa aveti si documente (facturi). Cred ca intelegeti pentru ce....
Moștenire
Maria010998
Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)