Tata mosteneste terenurile intravilan -pe care este construita casa si cele extravilane..Ce acte sunt necesare pentru a -mi face act de mostenire pe aceste terenuri ,dar si pe casa ,construita impreuna cu mama.Care este procedura?
Imi poate da terenurile si partea sa din casa?Cu multumiri
Multumesc .Problema este ca mama este diagnosticata cu Alzheimer si Dementa iar tata Parkinson si a suferit un atac cerebral,sunt foarte in varsta.
Ambi sunt la pat de 3saptamani si eu sunt nevoit sa plec din localitate 3-4 zile/luna.
Doamna care are grija de dansii m-a avertizat in privinta a 2nepoate care ii viziteaza in zilele cand sunt plecata..
Temerea mea este ca ele ii va putea determina sa semneza vreun act in favoarea lor,
1. Avand in vedere afectiunile de care sufera parintii dvs, este imposibil sa semneze vreun act in mod valabil.
2. Cat timp ambii sunt in viata nu se pune problema mostenirii.
3. Daca este vorba despre nepoate de la frati/surori, stati fara grija. Dvs ca fiu sunteti mostenitor rezervatar.
4. Cel mai bine in situatia de fata este sa asteptati pana dupa decesul parintilor, si dezbateti mostenirea.
5. Nu stiu de ce va ingrijoreaza niste vizite.
Buna seara, eu vreau doar ca ,,rudele'' sa ne lase in pace,sa ne vedem de necazul nostru.Credeti-ma ,nu este usor sa ai in grija 2oameni atat de bolnavi , sa te ocupi de facturi, vizite medic, cumparat medicamente, alimente ,etc.
In familie a fost un eveniment tragic si atunci aceleasi ,,rude'' au incercat prin mama sa devina posesorii bunurilor lor.
Teama se refera sa nu semneze si eu sa fim nevoiti sa traim in 2camere 5oameni..
Mostenire
DDDttt
Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)