Buna ziua.
Prietenul meu a fost incadrat la o talharie calificata( doar intrand peste un om in casa , i a luat 200 de lei si celalalt inculpat, a amenintat partea vatamata)
Vreau să mi spuneti daca se poate face impacarea partilor sau mediere, in acest caz. ( spun faptul ca partea vatamata vrea să i ierte si să se impace)
Avocat avem, asta vreau să va intreb, el tot spune ca merge cu mediator, daia voiam sfatul altcuiva, ptr ca parerile sunt impartite, ba merge, ba nu merge.
Nici daca s ar schimba incadrarea din talharie in furt..?
In prezent lumea angajeaza avocati care probabil ca nu prea se pricep la drept penal.
Este dreptul fiecaruia.
Daca avocatul vrea sa faca impacare pe talharie sfatul meu este sa schimbati urgent avocatul.
Ca sa se impace trebuie sa fie furt si acest lucru trebuie sa rezulte din dosar.
Legea va confera si dreptul de a avea 2 avocati pentru a ajuta primul avocat daca nu se descurca singur.S-a modificat in mod special legea in acest sens.
E bine sa stiti si acest lucru.
Opiniile juridice se exprima in raport de probele de la dosar, ceea ce presupune studiul dosarului, iar interpretarea probelor este o chestiune de mare finete juridica.
Daca este cu amenintare este talharie si nu furt...dar e vorba de probe asa cum aratam mai sus...
Fapta nu o sa fie niciodata incadrata la furt daca au intrat peste om in casa si i-au luat bani amenintandu-l, mai mult, daca incercati anumite intelegeri cu persoana vatamata prin care sa o determinati sa dea declaratii mincinoase, riscati sa se retina si alta infractiune.