avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mediere la talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mediere la talharie

Buna ziua.
Prietenul meu a fost incadrat la o talharie calificata( doar intrand peste un om in casa , i a luat 200 de lei si celalalt inculpat, a amenintat partea vatamata)
Vreau să mi spuneti daca se poate face impacarea partilor sau mediere, in acest caz. ( spun faptul ca partea vatamata vrea să i ierte si să se impace)
Greșit... ajută la individualizarea pedepsei. Adică judecătorul are în vedere că părțile au ajuns la o înțelegere și dă pedepse mai mici sau suspendă executarea pedepsei sau da amendă. Numa zic... :)

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Medierea nu va ajuta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutam de infractiune de talharie calificata care se pedepseste cu închisoarea de la 3 la 10 ani, de unde ati scos dvs amenda?
Se poate face mediere, insa doar in ceea ce priveste latura civila, asta trebuie subliniat.
Ca urmare a incheierii acordului de mediere in ceea ce priveste latura civila se poate obtine reducerea pedepsei ca efect al reținerii circumstanței atenuante constând în eforturile infractorului de înlăturare sau diminuare a consecințelor infracțiunii.

Ioan Viorel Danciu a scris:

Greșit... ajută la individualizarea pedepsei. Adică judecătorul are în vedere că părțile au ajuns la o înțelegere și dă pedepse mai mici sau suspendă executarea pedepsei sau da amendă. Numa zic... :)

Medierea nu va ajuta.

Ioan Viorel Danciu a scris:

Medierea nu va ajuta.

Mediere nu ajuta intrucat nu scapă de pedeapsa.
Despre acest lucru era vorba.

Avocatii cunosc foarte mult din domeniul.dreptului fiind profesia unde este necesar sa cunoști extrem de mult drept.
Atat drept.civil.cat și drept penal.

Cat priveste plata prejudiciului, aceasta se poate face și la notar.
De asemenea, se poate sa și declare în fata judecătorilor ca a primit banii.

Se mai poate face plata și prin banca la o.adica.

De aceea, medierea nu este ceva de ajutor deoarece partea vătămată vrea sa își recupereze prejudiciul.

Cat privește reducerea pedepsei, eu fac parte din avocatii care, de la pedepse de 10 ani reduceam pedeapsa pana la.3 ani ori de la 15 ani la 4 ani fără a schimba încadrarea juridica a faptelor.
Nu știu daca aveti expertiza de a înțelege ce înseamă acest lucru.
Cu noua lege nu se mai poate asa ceva.

Și fără achitarea prejudiciului poate primi.o pedeapsa mai redusa.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Înțelegerea între părți în mediere, nu înlătură răspunderea penală în cazul tâlhăriei calificate, dar contează și poate ajuta mult la individualizarea pedepsei. Judecătorul poate ține cont de un acord în mediere și să dispună o pedeapsă mai blândă. Pe partea civilă puteți face o mediere. Mai există alternativa ca să se schimbe încadrarea faptei să zicem în furt și atunci un acord în mediere la dosar înlătură răspunderea penală. Au mai fost cazuri. Spor. :)
Ultima modificare: Joi, 19 August 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Păi si eu ce am spus? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Infractiune de talharie calificata gabi1ro gabi1ro Infractiune de talharie calificata. in urma acestei infractiuni exista posibilitatea ca partile sa se impace i-ar in urma impacarii faptuitorul nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)