avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tva de 5% sau 19%? Al doilea imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tva de 5% sau 19%? Al doilea imobil

Buna ziua..ma confrunt cu situatia in care doresc sa cumpar un apartament intr un ansamblu rezidential, apartament nou. Locuiesc intr unul achizitionat de actualul sot, inainte de casatorie, prin prima casa, cu tva de 5%. Acum dorim sa l vindem pe a esta si sa cumparam altul. In aceste conditii, ni se permite achizitionarea cu tva de 5% sau de 19% ?? Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: guranlaura , utilizator 08:48, 4 Mai 2017
Buna ziua,
Si noi am vrea sa facem acelasi lucru si ni s-a spus ca numai o data poti beneficia de TVA de 5%.
Mda..deci doar de la proprietar am putea..am inteles ca legislatia, in privinta asta, e in curs de modificare..sper sa se schimbe in sensul bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva apartament 5% mlauras mlauras Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, precontract de vanzare cumparare in 2017, act de vanzare cumparare in decembrie ... (vezi toată discuția)
Tva 5% andreeauricaru andreeauricaru Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de ... (vezi toată discuția)
Modificare legislatie nr locuinte cu tva 5% dumisoro dumisoro Buna ziua, Am si eu o speta, legat de care, va solicit ajutorul pe aceasta cale: In 2017 am dat avansul la un apartament nou, iar contractul final urmeaza sa ... (vezi toată discuția)