avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca in Belgia
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca in Belgia

Buna ziua, imi puteti spune daca se scoate certificat medico- legal la accident de munca in Belgia, pe 22/04/2017 s,a intamplat sa ies din rând trezindu,ma exact in fata unui motostivuitor care a trecut peste laba piciorului, ceea ce nu inteleg e ca nici medicii de aici nu stiu sa zică daca e rupt sau nu,,,,abea azi urmeaza sa fac un film vreo poza o sa vad dupa vreo 2 ore ce anume trebuie sa fac sa,mi stabilească diagnosticul.(nici nu vreau sa ma gândesc la ligamente, nervi,mușchi,,,,)momentan piciorul e in ghips. Am completat hartiuta necesară pt agentia la care lucrez(cică pt asigurare) impreuna cu șeful meu vinovatul fiind persoana care conducea ști viitorul,toate bune si frumoase pana aici.,plătește el ,face el tot ...eu ce pot face in situatia asta ma refer daca pe parcurs o sa ma supere piciorul ? Va multumesc anticipat și revin dupa controlul de astazi.
Imi cer scuze poate nu m.am încadrat in categoria bună dar orice sfat e binevenit intotdeauna
Cel mai recent răspuns: andy84960 , utilizator 13:52, 4 Mai 2017
Belgia fiind tara membra UE, legislatia ar trebui sa fie asemanatoare/ similara cu cea din Romania.
Evenimentul produs trebuie cercetat ca accident de munca de firma si dosarul de cercetare avizat de catre institutia teritoriala din Belgia care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca. Firma inregistrand AM puteti beneficia de drepturile mentionate in legislatia belgiana privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP.
Certificatul medical este piesa la dosarul de cercetare AM.
Hartiuta de care vorbiti este, probabil pentru incasarea asigurarii de catre firma care are incheiate contracte de asigurare pentru accidente cu o firma de asigurari. Daca aceste contracte sunt nominale, victima AM ar trebui sa fie beneficiarul asigurarii.
Aceste drepturi sunt diferite de cele ce revin din asigurarea obligatorie pentru AM si BP.
Daca veti avea ulterior, probleme medicale si nu s-a efectuat cercetarea evenimentului ca AM, este greu de apreciat costurile care va revin in cazul unor complicatii medicale, in sensul, daca angajatorul va suporta sau nu cheltuielile.
Eu unde as putea sa vad sau sa intreb daca ei au inregistrat accidentul.de munca plus de asta la urgente s.a mentionat clar accident de munca....bănuiesc ca si cei de la urgente au un rol legat de accident de munca
Șeful a zis clar ca plătește el tot, acum ramane de vazut daca se tine sau nu de cuvant, intreb pt siguranta, stiti cum e omul,,,,imi iau masuri de precautie inainte
As putea trage o fuga in tara sa,mi scot certificat medico legal si sa fac acolo un control fara sa stie nimeni? Bănuiesc, ca nu am voie sa nu pierd concediul,
Completez prin faptul că evenimentul trebuie comunicat și în țară, dacă angajatorul este român. De asemenea, angajatorul are obligația de a comunica evenimentul și misiunii diplomatice sau oficiului consular român din ţara respectivă.
Evenimentul trebuie cercetat conform H.G. 1425/2006, articolele 143-146. Înregistrarea acestuia se face de către angajatorul român.

Aceste lucruri nu sunt aplicabile dacă angajatorul este o firmă cu sediul în Belgia. Pentru o asemenea situație, se ocupă de eveniment doar respectiva firmă, în conformitate cu legislația belgiană. Aveți, totuși, posibilitatea de a solicita suport din partea misiunii diplomatice sau din partea oficiului consular român.

Alte discuții în legătură

Accident de munca belgia soldat cu deces! Andreea MM Andreea MM Tatal meu a murit anul trecut intru-un accident de munca in Belgia ,iar spitalizarea vine de plata acasa ,iar noi nu avem nici-un act prin care sa aratam ca a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unde trebuie sa solicit certificatul de deces al ... barneata barneata Buna seara! Unde trebuie sa solicit certificatul de deces al tatălui mort în Anglia? Rudele lui l-au îngropat și mi-au dat actele lui de proprietate fara ... (vezi toată discuția)
Repatriere roman decedat in suedia GeorgianaP88 GeorgianaP88 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte delicata. Socrul meu a decedat in Suedia, fiind plecat cu contract de munca. In prezent ne straduim sa-l aducem in ... (vezi toată discuția)