Puteti lua legatura cu ambasada/ consulatul Romaniei in Belgia, pentru a solicita sprijin la institutiile statului belgian care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca, accesand aici:
Cancelaria
Adresa: Rue Gabrielle nr.105, 1180 Bruxelles
Telefon: +32(0)2 345 2680
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare
Fax: +32(0)2 346 2345
E-mail: bruxelles@mae.ro
La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare. Această adresă de e-mail este utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință.
Web:
[ link extern ]
Secţia Consulară
Adresa: Rue Gabrielle nr.107, 1180 Bruxelles
Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
+32 (0)2 347 5338
+32 (0)2 345 0040
+32 (0)2 344 1658
Telefon de urgență: +32(0)2 344 0854
Aceste numere de telefon sunt Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu situaţii grave: decese, accidente cu victime, calamităţi. La aceste numere NU se furnizează informaţii consulare.
E-mail call-center Informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro
În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.
Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
[ link extern ]
Urgentele medicale fac mentiuni dupa declaratiile victimelor. Pentru a fi inregistrat ca AM, evenimentul produs trebuie cercetat asa cum am mentionat in mesajul anterior. Spitalul de urgenta, pentru accidentatii presupusi ca accidentati in timpul muncii comunica evenimentul la institutia teritoriala care se ocupa de ssm si la politie/ parchet.
Am dedus din mesjul dvs. ca sunteti angajat direct la o firma belgiana, nu prin intermediul unei firme romanesti, caz in care evenimentul produs nu trebuie comunicat de firma belgiana si la Inspectia muncii din Romania/ ITM din judetul unde ar putea fi inregistrata firma romaneasca prin intermediul careia ati fost angajat in Belgia.
Nimeni nu va poate garanta ca seful dvs. se va tine de promisiuni. Pana la proba contrarie poate fi crezut.
Nu ar fi tocmai cav aleresc sa faceti un control, pe ascuns, in tara, daca evenimentul s-a produs in Belgia si beneficiati de concediu medical platit in Belgia.