avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie banca

Buna ziua,
Cativa ani in urma am fost plecat in Marea Britanie pentru a munci. Salariul il primeam pe card. La plecare am scos toti banii de pe card si am incercat sa imi inchid contul bancar si cardul aferent. Insa la banca mi sa spus ca sistemul nu le merge si sa las cadrul la ei pentru a fi inchis a doua zi. Banca nu mi-a dat nici un document ca dovada ca am vrut sa inchid contul si cardul aferent. Cateva zile in urma am aflat ca la vechea adresa, unde locuiam in acea perioada, au venit niste scrisori de la banca prin care banca imi cere sa achit datoria sau dosarul meu va fi inaintat in instanta. Acum sunt in imposibilitatea achitarii acelei datorii.
1.Luand in considerare faptul ca nu pot demonstra bancii ca am depus o cerere pentru inchiderea contului bancar, ce se poate intampla daca nu achit acea datorie?
2.Daca banca e din afara Romaniei (Marea Britanie) poate sa ma impuna sa platesc acea datorie?
3. In viitor pot avea probleme daca as vrea sa intru pe teritoriul Mari Britaniei? Dar in cazul in care as vrea sa ma angajez din nou in Marea Britanie?
Mentionez ca banca nu are filiale in Romania.
Va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AlexandruSandu , utilizator 20:38, 28 Septembrie 2009
Va rog foarte mult, chiar nimeni nu poate sa imi dea un sfat?

Din ce am inteles de la un prieten, as putea fi executat silit chiar daca banca e din strainatate.

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat.

Va multumesc.
In primul rand ....va raspund fiindca mi-ati dat acel mesaj privat , dar va spun sincer ca nu intentionam s-o fac deoarece ati mai postat acest mesaj in zilele trecute!
Ca sa va raspund corect trebuie sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor intrebari:
--cand ati dorit sa inchideti cardul aveati datorii la banca sau efectuaseti plati cu acel card si acele plati inca nu fusesera debitate de pe card?
--despre ce datorie este vorba? neinchiderea unui card care ulterior nu este folosit nu genereaza datorii!
Nu va raspund inca la partea cu problemele ...astept raspunsul dvs!
In primul vreau sa va multumesc ca nu mi-ati ignorat mesajul.

Cand am vrut sa inchid cardul nu aveam datorii la banca.

E vorba despre un overdraft. Presupun ca comisioanele de intretinere a cardului si a contului aferent au generat acesta datorie.
Care este valoarea datoriei?
Valoare datoriei nu o stiu nici eu, dar din ce mi-a spus colegul meu (care ma informat si de existenta somatiei) dobanda zilnica este de 6 lire sterline pe zi.Mi se pare o dobanda exagerat de mare. Cred ca pana acum sa adunat o suma uriasa.
Insa pe de alta parte stiam ca limita debitului poate fi pana la 100 lire.
Data somatiei la fel nu o stiu.
Am incercat sa aflu aceste informatii, dar nu pot sa dau de colegul meu.
Am sa mai incerc si poate in final reusesc sa vorbesc cu el.

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara din cauza unei erori de soft mfulga mfulga Buna ziua, M-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie. Pana in septembrie 2007 salariul lunar mi-a fost livrat la o anumita banca. Schimbandu-mi locul ... (vezi toată discuția)