avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie banca

Buna ziua,
Cativa ani in urma am fost plecat in Marea Britanie pentru a munci. Salariul il primeam pe card. La plecare am scos toti banii de pe card si am incercat sa imi inchid contul bancar si cardul aferent. Insa la banca mi sa spus ca sistemul nu le merge si sa las cadrul la ei pentru a fi inchis a doua zi. Banca nu mi-a dat nici un document ca dovada ca am vrut sa inchid contul si cardul aferent. Cateva zile in urma am aflat ca la vechea adresa, unde locuiam in acea perioada, au venit niste scrisori de la banca prin care banca imi cere sa achit datoria sau dosarul meu va fi inaintat in instanta. Acum sunt in imposibilitatea achitarii acelei datorii.
1.Luand in considerare faptul ca nu pot demonstra bancii ca am depus o cerere pentru inchiderea contului bancar, ce se poate intampla daca nu achit acea datorie?
2.Daca banca e din afara Romaniei (Marea Britanie) poate sa ma impuna sa platesc acea datorie?
3. In viitor pot avea probleme daca as vrea sa intru pe teritoriul Mari Britaniei? Dar in cazul in care as vrea sa ma angajez din nou in Marea Britanie?
Mentionez ca banca nu are filiale in Romania.
Va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AlexandruSandu , utilizator 20:38, 28 Septembrie 2009
In Uk exista mai multe tipuri de credit cards....debt , loan , ecc....
Pentru informatii te poti adresa unui Citizens Advice Bureau care iti va verifica exact situatia. Iti dau un link cu toate informatiile de care ai nevoie:
[ link extern ]

Acum , referitor la ce ti se poate intampla:
--in United Kingdom exista ,ca si in multe alte state, institutia prescriptiei....ea opereaza si in cazul datoriilor bancare , cum este cazul tau....termenul de prescriptie difera dupa tipul de datorie pe care o ai ...poti verifica cu exactitate in cat timp se prescrie obligatia de plata ;
--se aplica aceleasi reguli ca si in Romania referitor la punerea in executare
SUCCES!
B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Poate suna un pic absurd ce spun acum.
Am aflat ca suma datoriei este de 200 de lire! Si somatia a venit in jur de o luna in urma.
Nu stiu cum ar putea ca dobanda sa fie de 6 lire pe zi! Cred ca sa produs o eroare, si n-am inteles eu bine.
dac ne precizati de la ce data nu ati platit si cand era scadent cardul va putem da un raspuns concret.
Poate sa inteles gresit, dar eu nu aveam de platit ceva bancii. Overdraftul cred ca a aparul ca urmare a taxelor de admnistrare a contului bancar aferent cardului.
Cardul trebuia sa fie inchis 2 ani in urma si de atunci nu a mai fost folosit. La plecare din UK am lasat cardul la banca pentru a fi inchis.
Referitor la scadenta cardului, acesta trebuia sa expire in anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara din cauza unei erori de soft mfulga mfulga Buna ziua, M-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie. Pana in septembrie 2007 salariul lunar mi-a fost livrat la o anumita banca. Schimbandu-mi locul ... (vezi toată discuția)