avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest bun il am in cota de 1/2 cladire si 1/2 teren,cealalta cota din imobil si teren revenind fostei concubine,fiind totodata mama copilului.De 6 ani ma aflu intr-o alta relatie din care am un alt copil,si care nu a-s dori sa fie mostenitor la proprietatea respectiva.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 21:00, 4 Mai 2017
Va multumesc in mod deosebit pentru toate explicatiile deosebit de profesionale si exact la subiect ,Toata stima mea.
Im momentul de fata a/s mai dori sa stiu cum as putea sa trec un apartament mostenit de la mama mea eu fiind unicul mostenitor pe al doilea copil pe care il am din actuala relatie,fara sa fie atacat de primul copil.Trebuie sa procedez in acelasi mod sau trebuie sa fac ceva divers?Oricum la notar voi merge,dar imi doresc ca cei doi copii sa nu se certe dupa moartea mea pe bunuri.Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2017
marian1969tm, utilizator
pai de ce nu spuneti ca aveti doua proprietati?? in cazul asta este mult mai simplu! faceti testament in care lasati primului copil jumatate din casa si celui de-al doilea apartamentul. nu incalcati rezerva nimanui daca valoarea apartamentului e cel putin 1/4 din valoarea intregii mosteniri. Mai pe romaneste, daca apartamentul si jumatate din casa valoareaza impreuna 100000, atunci sunteti acoperit daca valoarea apartamentului este de cel putin 25000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Testament pentru folosinta apartamentului de catre concubin eli68 eli68 Buna ziua. Am un apartament si o masina. Am cunoscut o persoana cu care traiesc in concubinaj. Ne-am inteles ca daca voi deceda va ramane in apartament. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament ... Khaine Khaine Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament primit prin donatie(mama are uzufruct viager) dar nu se foloseste de el,am si o sora care este la ... (vezi toată discuția)