avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara restanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara restanta

Fostul sot, locuieste in Spania, nu pot face dovada locului sau de munca. Nu isi achita obligatia platii pensiei alimentare catre fiica mea in varsta de 15 ani. In anul 2003, in urma divortului, a fost obligat la plata unei pensii alimentare in valoare de 100 lei/ luna. Datorita faptului ca nu isi achita aceasta indatorire, cu ani in urma am facut plangere la Procuratura, insa dosarul trimis catre Politia Jud.Prahova, a fost "rezolvat" la indrumarea inspectorului de politie, prin impacarea partilor. Fiica nu mea primeste lunar pensie alimentara, ci doar cu ocazia sarbatorilor, sume care cumulate nu ajung la valoarea stabilita de instanta. Ce actiune as putea intreprinde astfel incat fiica mea sa poata beneficia de dreptul sau legal, lunar, nu sporadic cum se intampla de multi ani? Mentionez ca fostul sot mai are un copil minor, in varsta de 7 ani, dintr-o casnicie ulterioara.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:00, 2 Mai 2017
Buna seara,
Fie formulati din nou o plangere penala pentru abandon de familie fie va adresati instantei civile si, dupa ce se pronunta sentinta, mergeti la un executor si procedati la executarea silita a bunurilor din tara daca are.
O data cu cererea de chemare in judecata formulati si cerere de majorare a pensiei la cuantumul lega.
Locul de munca din Spania incercati sa-l aflati cu ajutorul ambasadei Romaniei si cu ajutorul ministerului muncii din Spania. Eventual implicati si politia spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial irina1981 irina1981 incepand cu 1 mai 2013,fostul sot nu mi-a mai platit pensia de intretinere a minorului,la care este obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AngelaL AngelaL Buna ziua.V-asi multumi mult daca m-ati putea lamuri.In urma divortului copiii i-au fost incredintati sotului si eu trebuie sa platesc pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara LauraPaler LauraPaler Buna ziua. Fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara din luna iunie pe motiv ca nu lucreaza.Bineinteles ca este o minciuna. Daca in dau in judecata ... (vezi toată discuția)