rentacred a scris:
Nu conteaza in materia dreptului penal nici flerul nici credintele.Savarsirea unei fapte prevazute de legea penala trebuie demonstrata cu probe concrete.
In final, judecatorul este cel care decide, nu in functie de flerul sau alte simtaminte ale anchetatorului.
Noul cod penal recunosc nu l-am lecturat.
Insa daca fapta a fost savarsita sub imperiul legii penale vechi...nu mai e necesar sa reamintesc un principiu al oricarei legi, penale sau civile: neretroactivitatea.
Daca mai adaugam si aplicarea legii penale mai favorabile-care este principiu de drept penal international si nu poate fi ignorat nici macar de originalitatea legiutorului roman......Eu cred ca fapta nu e prevazuta de legea penala.Imi pare rau pentru cei care fac tot felul de supozitii pe aici.
Din punct de vedere teoretic...da ..a.veti dreptate...ce facem cu practica,daca faptuitorul se hotaraste sa ":aminteasca"printre altele ,jorganului de urmarire penala ca de fapt ,utilizatorul cae ne solicita adevarul,stia de comiterea infractiunii....astea mai sunt supozitii???