avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Viata noastra - apa
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Viata noastra - apa

Magazinul Fortune cu referire la apa potabila precizeaza : " ...este cea mai profitabila afacere a lumii . In secolul 21 apa va fi o adevarata afacere , cum a fost uleiul in secolul 20 . In deceniul trecut trei firme mamut au pus mana pe aprovizionarea cu apa a cel putin 300 milioane de oamnei ."
Care sunt consecintele privatizarii apei ? Preturi marite si servicii de slaba calitate .
In Australia dupa privatizare apa a devenit infectata cu parazitii giardia si ryptosporidiu .
In Casablana ( Maroc) pretul apei potabile s-a triplat .
In urma preluarii uzinelor de apa din Argentina de catre firma franceza Suez Lyonnaise des Eaux pretul s-a dublat , calitativ s-a deteriorat . Compania a fost nevoita sa plece din tara pentru refuzul consumatorilor de a plati facturile .
Intre 1989 si 1995 in Anglia pretul apei a crescut cu 67%. Pentru ca multi nu au reusit sa plateasca facturile , firma a inchis robinetele .
In Noua Zeelanda populatia a protestat pe strada impotriva privatizarii uzinelor de apa .
In Africa de Sud dupa ce in Johannesburg compania Suez Lyonnaise des Eaux a preluat furnizarea ,apa s-a scumpit , a devenit o marfa de lux , s-a deteriorat calitativ , a aparut holera .
Felton (California , USA).Orasul in 30 mai 2008 si-a sarbatorit victoria castigata cu privatizatorii de apa.
In Franta de mult are loc razboiul apei . Mai multe orase mari au eliminat companiile private din localitati. La realagerea primarului Parisului acesta a fost insarcinat cu recuperarea uzinelor de apa .
Straduintele orasului Hamilton (Canada) in 2004 s-a soldat cu o victorie desavarsita . Consiliul local a votat recuperarea uzinelor de apa din mainile companiilor internationale .
Apa este mult mai importanta pentru ca oamenii sa ramane in viata , decat uleiul . Acesta din urma poate fi inlocuit cu alte feluri de combustibil , dar apa nu poate fi inlocuita cu nimic . Si in viitorul apropiat (?) nu pare sa se schimba aceasta circumstanta .
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 06:34, 29 Septembrie 2009
Apreciez , ca titlul lucrarii lui Maude Barlow si Tony Clarke : Water Privatization : The World Bank`s Latest Market Fantasy ( Privatizare apei : Noua fantezie de piata a Bancii Mondiale ) spune tot in materie . A aparut pe paginile Polaris Institute in ianuarie 2004 .
E bine ca in Romania se mai poate face o fantana....
mihaelafree a scris:

E bine ca in Romania se mai poate face o fantana....

Din pacate nu prea se mai poate face !

Potrivit legii, forarea si exploatarea apei din panza freatica fara autorizatie emisa de Administratia Apele Romane se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani ori cu amenda penala cuprinsa intre 35.000 lei si 60.000 lei.

Chiar daca cei care detin fantani in gospodariile proprii nu sunt obligati sa aiba autorizatie, proprietarii trebuie sa foloseasca apa pentru consumul casnic sau adaparea animalelor, nu pentru irigarea serelor ori a solariilor cu pompe de capacitate mai mare de 2 l/s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator de bloc george68feb george68feb Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova -modificare pret mih21 mih21 Cazul pe care vreau sa-l discutam este legat de consumul de apa. Citirea contorului de apa rece se face aleator ca data. Citirea contoarelor individuale ... (vezi toată discuția)