avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire & suspendare executare
Discuție deschisă în Executare silită

poprire & suspendare executare

Buna ziua,

Va rog un sfat la urmatoarea situatie.

Am primit o adresa de poprire pentru salariul lui Popescu. Popescu a prezentat o incheiere judecatoreasca prin care s-a suspendat executarea.

Intrebare:
In situatia aceasta, eu voi retine suma poprita dar nu o voi preda executorului pana la judecarea definitiva a contestatiei la executare? sau nici macar nu voi face vreo retinere ?

Daca impotriva incheierii de suspendare se face apel, se suspenda efectele incheierii pana la judecarea definitiva a cererii de suspendare a executarii
?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:57, 7 Mai 2017
Suspendarea se refera la orice act de executare silita , care,se suspenda.deci si la poprire inclusiv.Apelul nu suspenda efectele incheierii.
@Gepetto25, dvs nu aveti treaba cu incheierea judecatoreasca prin care s-a suspendat executarea fata de Popescu, pentru ca nu sunteti parte in acel raport juridic. Este adevarat ca executorul judecatoresc trebuie sa se conformeze de indata masurii dispuse prin incheierea privind suspendarea executarii fata de Popescu, insa aia este treaba lui Popescu.
In plus, daca ulterior, se desfiinteaza masura suspendarii, Popescu nu o sa alerge la dvs ca sa va anunte, ci o sa taca in papusoi, iar dvs veti fi pasibil pentru neconsemnarea sumei.
Mai mult, poprirea s-a infiintat de catre executorul judecatoresc, asa incat nu poate fi suspendata prin faptul ca Popescu v-a aratat hartia aia, ci doar daca va anunta executorul.
Si mai mult, legea spune ca, din momentul comunicarii adresei de infiintare a popririi catre tertul poprit sunt indisponibilizate toate sumele şi bunurile poprite. In continuare se arata ca, de la indisponibilizare si pana la achitarea integrala a obligatiilor prevazute in titlul executoriu, inclusiv pe perioada suspendarii urmaririi silite prin poprire, tertul poprit nu va face nicio alta plata sau altă operatiune care ar putea diminua bunurile indisponibilizate, in speta plata venitului catre debitorul Popescu. Din pacate, chiar daca Popescu va interpreta si va considera ca tineti cu ursul, dvs trebuie sa-i explicati care sunt reglementarile din lege.

Fata de cele de mai sus, opinez ca afirmatia din primul mesaj trebuie privita cu rezerve.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita, suspendare - obligatia tertului poprit gh3gh1 gh3gh1 Unitatea a primit o poprire pe salariul unui angajat. Executorul a hotarat: .... sanu faceti nicio plata care ar diminua .... pana la achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)