avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de partaj

Locuiesc cu sotia si cu cele doua fiice intr -un apartament proprietatea comuna. Sotia a deschis actiune de divort. Daca fetele vor ramane cu ea, eu la cata cota din valoarea apartamentului am dreptul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:44, 7 Mai 2017
ca raman fetele cu ea sau cu dvs, nu conteaza cand e vb de partaj,, se prezuma ca ati contribuit egal la achizitionarea apartmentului asa ca veti imparti egal. Daca i se atribuie sotiei pt ca ramane cu fetele, ramane sa va dea sulta jumatate din valoarea de piata a ap.
E bun comun imobilul în cauza? În caz afirmativ pana la proba contrara cotele de proprietate sunt de 1/ 2 pt fiecare dintre soti. Imobilul poate fi atribuit în natură unuia dintre soti cu obligația de a plăti sulta celuilalt sot sau poate fi vândut iar banii rezultați împărțiți în mod egal intre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)