avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii asociatie de proprietari apartament in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita

Buna ziua,
Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o persoana de la executorul bancar urmand la randul lui sa-l revanda. Apartamentul respectiv a acumulat intre timp datorii fata de asociatie pe care adjudecatorul nu intentioneaza sa le achite in baza faptului ca imobilul a fost cumparat de la executor fara datorii. Acesta solicita in prezent de la asociatie o adresa scrisa in care sa se mentioneze ca apartamentul nu inregistreaza datorii restante, in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Va rog sa ma sprijiniti cu o recomandare in ceea ce priveste recuperarea datoriilor restante aferente apartamentului in cauza si in sarcina cui revine achitarea acestora.
Mentionez ca asociatiei nu i s-a solicitat niciodata vreo adresa privind restantele la intretinere si nici nu a fost postat vreun anunt privind scoaterea la licitatie a apartamentului.
Va multumesc anticipat,
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: ana68 , utilizator 16:47, 24 Ianuarie 2021
In cazul in care nu s-au facut inregistrarile la CF, mai exista vreo sansa de recuperare a prejudiciului ?
Timp de 3 ani poate fi dat in judecata fostul proprietar ptr plata restantelor.
Multumesc frumos pentru sprijinul acordat.
O zi buna in continuare !
Legea 230/2007 e abrogată, acum e în vigoare legea 196/2018, care a preluat articolul la care faceți referire și a mai adăugat câte ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Datorii imobil adjudecat. Romică Stoica Romică Stoica In urma adjudecarii unui imobil prin executare silita au ramas de plata la asociatie 5 500 lei. Cine va achita aceste datorii? Temeiul legal? Astept ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)