avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare data in proces de fond.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare data in proces de fond.

Buna seara,
Am urmatorul caz in care sper sa gasesc ajutor. Am avut parte de un proces in cazul unui litigiu de munca. Am fost trimis acasa, ca pur si simplu eram extenuat. Dupa cateva zile, dupa ce patronul ma aruncat pe usa, am cerut in scris clarificare la locul de munca. Am fost convocat la comisie disciplinara si concediat pt absente nemotivat. ( mai bine de 3 zile conform ROI ). La solicitarile in scris nu am primit nici un raspuns. Dupa ce am primit decizia de incetare si aia tot la solicitarea mea scrisa am mers la un avocat ( stiind ca angajatorul era un om foarte influent ) si am decis sa actionez in instanta. Am dovedid ca pontajul era fals cu copii la bilete de tren, GPS-auto si in cele din urma chiar si fostul meu sef a recunoscut in instanta ca ne mai chema sambata in interes de serviciu, dar compensa cu liber acest lucru fiind un fals ( pontajul fiind doar de 8 ore pe zi de luni pana vineri ). Al doilea martor a confirmat ca a fost anuntat ca nu mai fac parte din firma din ziua cu pricina, chiar am prezentat si mailul respectiv plus alte dovezi simbolice care sa reflecte situatiile. La pronuntare " respinge cererea ca nefondata " si orele suplimentare si concedierea si tot. A cazut cerul pe mine sunt complet bulversat si indignat de acest lucru. Nici avocatului nu ii vine sa creada si asteapta hotararea detaliata. Procesul a fost pe fond, ce ma sfatuiti????
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
0siris, utilizator
Cel mai recent răspuns: 0siris , utilizator 14:58, 9 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Pana nu intrati in posesia motivarii sentintei pt a vedea ce argumente a avut judecatorul cand a pronuntat hotararea respectiva prin care a respins actiunea dvs nu aveti ce sa faceti.Dupa ce studiati impreuna cu avocatul dvs puteti sa va ganditi sa promovati calea de atac legala.Eventual puteti sa cereti si o a doua opinie unui alt avocat.Succes.
Ateptati comunicarea prin posta a hotararii si,in functie de motivare ,exercitati calea de atac a apelului.
Va mulțumesc pentru răspunsuri. Sincer din punctul meu de vedere avocatului nu am ce sa îi reproșez deoarece mie mi sa părut ca a pus extraordinar de bine problema. Și nicî de bani nu prea mai dispun incat sa merg la alt avocat și nici nu as vrea. As încerca să îi mai dau dosarul cuiva sa ne dea o părere sa ne ajute cu sfaturi dar nu cunosc nici un avocat care sa fie expert în litigii de munca și cât ar fi onorariul pentru o analiza a dosarului. Cert este ca fostul angajator mi-a distrus un an din viața și nu vreau sa scape nepedepsit. Dar are foarte multe relații și îmi e frica sa nu pierd și apelul și tura asta sa ceara si cheltuieli de judecata. Ne poate ajuta o a doua părere a altui avocat și dacă da, cât ar însemna onorariul pentru a verifica dosarul și sa ne spună ce ar fi bine? Sau as putea sa îi ofer un comision de succes?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor de catre instanta de judecata ! ContSters75393 ContSters75393 Am avut un proces pe rol,litigiu de munca si au fost administrate urmatoarelel probe: -fise pontaje din partea societati parate pentru perioada 2009-2011;din ... (vezi toată discuția)
Proces finalizat fără sa fiu informat felea808 felea808 Bună ziua! După cum am scris în titlu, am făcut parte dintr-un dosar ce s-a finalizat în luna a 07.2018 și pana în prezent nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Procedura apel ( procurorul a luat dosarul de la judecatorie pentru studiere ) mihai341 mihai341 Va cer sa imi confirmati daca aceasta este procedura legala. Sunt inculpat intr-un dosar penal in care am fost acuzat de catre parchet. Prima instanta s-a ... (vezi toată discuția)