avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces finalizat fără sa fiu informat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces finalizat fără sa fiu informat

Bună ziua!
După cum am scris în titlu, am făcut parte dintr-un dosar ce s-a finalizat în luna a 07.2018 și pana în prezent nu am primit nici o înștiințare acasă sau prin telefon.
De curând am verificat dosarul online și în ultima sentința scrie :

Admite in parte cererea
Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor următoarele sume :

Antochi Iulian Virgiliu suma de 1.920 lei reprezentând contravaloare ore suplimentare aferente perioadei ulterioare datei de 12.04.2014 până la încetarea raporturilor de muncă şi suma de 482 lei reprezentând indemnizaţie concediu de odihnă aferentă anilor 2014-2015...
Și mai departe sunt enumerați toți reclamanții, apoi:
Respinge ca prescrise pretenţiile anterioare datei de 12.01.2014. Respinge ca nefondate pretenţiile având ca obiect plata contravalorii tichetelor de masă pentru perioada mai – iunie 2015. Ia act că reclamanţii îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Galaţi. Pronunţată azi, 05.07.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Menționez ca eu nu am vorbit cu avocatul niciodată, nu am fost sunat și nu am primit nici un plic acasă vis-a-vis de acest subiect.

Am cautat avocatul dar niciodată nu l-am găsit și niciodată nu a răspuns la telefon.

Cum ma sfătuiți sa procedez?
Acea suma de bani îmi aparține?
Cum întru în posesia banilor?

Mulțumesc frumos! Emil Felea
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
felea808, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 16:02, 14 Ianuarie 2019
Vorbiti cu avocatul.
Dacă nu va mai reprezintă apelați la alt avocat ca sa meargă la dosar si sa va informeze.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am fost sfătuit sa merg la tribunal sa iau dosarul de la arhiva și sa xeroxez hotărârea finala apoi sa merg cu ea la firma unde am lucrat sa îmi cer drepturile, credeți ca ar fi ok?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Vorbiti cu avocatul.
Dacă nu va mai reprezintă apelați la alt avocat ca sa meargă la dosar si sa va informeze.

Ar fi ok, da!
Sau legalizați hotărârea și mergeți cu ea la executor!
Dacă nu vă descurcați, contractați serviciile unui avocat.
Cel mai indicat lucru ar fi sa contactati un avocat. Ceea ce ati prezentat aici este dispozitivul, adica exact ce s-a stabilit prin pronuntare. Nu stim daca si hotararea este sau nu redactata, drept consecinta, este posibil ca nefiind redactata nici sa nu va fi fost comunicata. In ceea ce priveste legalizarea, eu cred ca mergeti si obligarea paratei la sumele de bani, eu cred ca mergeti prea departe. Hotararea nu este definitiva, ci cu drept de apel. Iar apelul se depune in 10 zile de la comunicare, fie parata, fie alt reclamant, fie dvs. puteti exercita calea de atac a apelului, momentan, nu cred ca hotararea sa fie definitiva prin neapelare, pentru ca eu am mari indoieli ca ea a fost motivata si comunicata. Consultati un avocat, nu va raspunde cel pe care l-ati avut, contactati altul, pentru ca este clar ca alminteri nu va descurcati. Avocatul stie sa mearga la dosar, stie sa intrebe mai intai daca a fost comunicata hotararea, daca nu, sa formuleze o cerere de urgentare a motivarii, dat fiind faptul ca pronuntarea e data cam demultisor, daca e motivata, sa vada de ce nu vi s-a comunicat si daca a exercitat cineva calea de atac a apelului. De altfel, ar aparea si pe portal daca s-a exercitat aceasta cale de atac, in josul paginii. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca. CostacheGhe CostacheGhe Salut . Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca .Nu sint multzumit de ce informati sint pe ea .As putea sa ma duc la arhiva sa iau o copie a ... (vezi toată discuția)
Cai de atac iuliamariana iuliamariana Am avut un dosar la tribunal cu urmatoarea solutie : \\"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta ... în contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)