avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura apel ( procurorul a luat dosarul de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura apel ( procurorul a luat dosarul de la judecatorie pentru studiere )

Va cer sa imi confirmati daca aceasta este procedura legala.
Sunt inculpat intr-un dosar penal in care am fost acuzat de catre parchet.
Prima instanta s-a pronuntat iar Parchetul a facut apel la decizia instantei.
Am primit motivarea si am vrut sa verific anumite aspecte din dosar inainte ca acesta sa plece catre Curtea de Apel.
M-am prezentat la Judecatorie si am solicitat sa imi fie inmanat dosarul pentru a face copii xerox iar de aici am fost informat ca dosarul se afla la Parchet de mai bine de 10 zile pentru pregatirea apelului.
Este normal ca dupa pronuntarea intr-un dosar penal Parchetul sa scoata din Judecatorie intreg dosarul pentru o perioada atat de indelungata?
Mi se pare normal ca Parchetul sa obtina accesul la dosar asa cum o fac si eu prin consultarea dosarului in cadrul Judecatoriei.
Care este opinia dumneavoastra?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai341 , utilizator 20:12, 20 Martie 2017
Procurorii iau dosarele in biroul lor sa le studieze. In cazul dvs. dosarul a fost luat pentru motivarea apelului.Veti avea si dvs. posibilitatea sa-l studiati.
Nu e vorba de opinie, e prevazut in art. 135 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti:
În cauzele penale în care procurorul a participat la judecată şi a exercitat calea de atac a apelului sau a contestaţiei, la cererea procurorului dosarele se transmit la parchet în vederea motivării căii de atac, cu excepţia situaţiilor în care legea prevede un termen pentru înaintarea dosarului la instanţa competentă să soluţioneze calea de atac. Dosarul va fi restituit de parchet în cel mult 10 zile, iar în cauzele urgente în cel mult 5 zile.
Va multumesc pentru raspunsul rapid si precis domnule avocat . Cu ajutorul dumneavoastra am lamurit si aceasta situatie. Felicitari pentru munca depusa.

Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
mihai341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare rezolutie judecator fond penal ic1 ic1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare privind urmatoarea situatie: in cazul unei plangeri contra dispozitiei prim-procurorului de scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs in procesul penal ralucaehor ralucaehor Buna seara, Ma intereseaza sa aflu care este practica instantelor din tara cu privire la transmiterea dosarului de la instanta de fond la instanta de ... (vezi toată discuția)
Parchetul, citatia si instanta jon53 jon53 La multi ani tuturor! Pe data de 5 ian. 2010 am mers la judecatorie pentru judecarea pe fond a plangerii impotriva rezolutiei procurorului. Intrucat eram ... (vezi toată discuția)