avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Casa arsa-vinovat electrica, plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Casa arsa-vinovat electrica, plangere penala

Am si eu o problema si vreau sa ma ajute cineva...In urma cu 2 luni mi-a fost arsa o casa de vacanta si politia a intocmit un dosar penal.Am discutat cu politia si au spus ca vor trimite dosarul spre clasare.In procesul verbal de constatare al pompierilor scrie ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit si s-a aprins de la acoperis.Eu stiu ca,cablajul de la stalpul de curent si pana la consola care este pe acoperis sunt proprietatea celor de la electrica si totodata raspunzatori de acel cablu.Totodata a venit si un polistist criminalist care a facut poze si a luat sigurantele care nu erau arse, si alte bucati de cablu din instalatia din interior.Acum eu va intreb,este bine ca politia sa dea clasare la dosar si eu dupa sa actionez in instanta electrica pe cale civila sau sa depun si eu o plangere penala impotriva celor de la electrica??
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 13:31, 18 Septembrie 2019
Da, instalatia dupa bornele de iesire din contor apartine consumatorului, deci intra in responsabilitatea lui.
Buna seara..revin si eu cu problema mea si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in ceea ce vreau sa fac.Politia a inchis dosarul si l-a trimis la Procuratura cu propunerea de clasare.Bine inteles ca Procuratura a admis clasarea,eu am facut contestatie la Prim Procuror cu cerere pentru o noua expertiza facuta de un expert in incendii si acesta mi-a respins cerea.Am facut din nou cerere la Judecatorie tot pentru o noua expertiza,bine inteles ca si acolo mi s-a respins cererea.Motivul lor a fost ca daca nu au fost victime omenesti si incendiul nu a distrus si alte locuinte vecine nu se face nici o alta expertiza ca nu este de competenta penalului si ramane ordonanta de clasare cu distrugere din culpa si vina ar fi a mea.In aceasta sitatie eu va intreb daca pot deschide alt dosar dar de aceasta data CIVIL si sa-i acuz pe cei de la Electrica ca incendiul a izbucnit din cauza lor si totodata sa fac o alta expertiza pe cheltuiala mea.Va rog daca imi puteti da un sfat,daca se merita sa mai continui,sau nu am sorti de izbanda in lupta cu Electrica si cu Justitia Romana care mi-a lasat un gust amar la Judecatorie ,mai precis de d-na Judecator la felul cum vorbea cu tatal meu care are 80 ani si i-a ars toata agoniseala de o viata,ca si cum ar fi fost un infractor....In fine,va rog sa-mi spuneti daca se poate deschide alt dosar civil in aceasta situatie si daca am ceva sanse de castig.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Mugurel75, utilizator
Nu ma poate ajuta nimeni cu o informatie? Multumesc
O actiune in instanta civila se poate deschide, insa cu privire la sansele unei despagubiri chestiunea este discutabila, in sensul ca trebuiesc vazute acte, fapte si imprejurari, iar de aici de la distanta nu isi poate da nimeni cu parerea in mod concret fara a cunoaste detaliile situatiei. Din punctul meu de vedere trebuiau asigurate probe, dovezi, conform codului de procedura civila, inca de la momentul incendiului, adica timpul nu s-a scurs in favoarea dvs., ci din contra. Parerea mea este ca va trebuie o persoana calificata cu care sa puteti discuta la fata locului, bineinteles trebuie pus in balanta prejudiciul, cheltuielile cu taxe si onorarii si sansa de a primi o despagubire de la Electrica.
Va multumesc pentru raspuns..

Alte discuții în legătură

Despagubire astra in urma unui incendiu valeryo20 valeryo20 Buna ziua ,sunt unul din nefericitii propietari de casa care a luat foc din cauza \\"unui scurt circiut la contorul electric\\" amplasat pe peretele exterior ... (vezi toată discuția)
Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Pfa instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Doresc sa deschid un PFA pentru efectua instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica la locuinta clientilor. Am experienta ... (vezi toată discuția)