avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata sau nedeterminata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata sau nedeterminata?

Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata.
Luna viitoare expira perioada de angajare.
Consiliul de administratie al scolii poate sa angajeze in continuare acest contabil pe perioada determinata (cat timp) sau este obligat sa-l angajeze pe perioada nedeterminata?
Care este baza legala de care trebuie sa tina cont membrii consiliului de administratie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 11 Mai 2017
freeelis a scris:

C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la numarul duratei prelungirii.


Întreb strict pentru știința mea: Art. 82, alin. (4) prevede așa: „(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.”

Dacă respectivul contract apucă să înceteze de drept, atunci se aplică această prevedere, iar prelungirile aceluiași contract sunt nelimitate, corect? Încerc să mă lămuresc.

Mulțumesc frumos!




@ MihaiCochior

Ati inteles correct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului de munca cr15t1 cr15t1 Buna ziua sunt angajat al unei firme de 9 luni. Mi s-a prelungit contractul de munca de 3 ori pana acum tot pe cate 3 luni. Acum mi s-a prelungit a 4-a oara ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata Alex_2016 Alex_2016 Am fost angajat de curand cu un contract de munca pe o perioada de 3 luni, apoi, la expirarea celor 3 luni, angajatorul a optat pentru un act aditional la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata ContSters179979 ContSters179979 Buna seara. Am un coleg de munca caruia i se prelungeste tot timpul contractul de munca pe perioade de cate 3 luni.Este normal asa ceva, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)