avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea contractului de munca

Buna ziua sunt angajat al unei firme de 9 luni. Mi s-a prelungit contractul de munca de 3 ori pana acum tot pe cate 3 luni. Acum mi s-a prelungit a 4-a oara tot pe o perioada determinata de 3 luni. Care este limita de prelungiri pe ,perioade determinate.? Sau nu exista vreo limita? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 18 Ianuarie 2014
Art.82 (3) C.mun. : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Codul muncii, in forma actuala, nu mai are in vedere un numar maxim de prelungiri.
Numarul de prelungiri nu este limitat, insa durata totala a acestor CIM nu va putea depasi 36 de luni. La implinirea acestui termen este necesara incheierea unui nou CIM.
La expirarea termneului de 36 de luni nu cred ca este necesara incheierea unui nou c.i.m. , ramane la latitudinea angajatorului sa decida care va fi optiunea.
Bineinteles ca e optiunea angajatorului. Eu am prezentat varianta in care doreste sa mearga incontinuare pe CIM cu durata determinata.
Se poate merge si pe c.i.m. cu durata determinata, nu numai pe durata nedeterminata. Insa in acest caz, durata va fi de maxim 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca soledad soledad Lucrez in cadrul unei societăţi multinaţionale. Am fost angajată în ianuarie 2011 pe o perioada determinata de 6 luni. Dupa asta mi s-au mai facut 2 ... (vezi toată discuția)