avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi amendat daca am distribuit un articol pe o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi amendat daca am distribuit un articol pe o reţea de socializare cu caracter neverosimil? Chiar dacă nu s-a depus nicio plangere pe numele meu?

Buna ziua! Sunt minor si tocmai ce am fost anunţat de către poliţie ca voi urma sa fiu amendat. Am distribuit pe o retea de socializare un articol, (creat in glumă, deoarece cu asta se ocupa site-ul respectiv, cu farse sub aspect de articol) cu caracter neverosimil in scop umoristic, caci dupa cum am mai zis era o farsa. Victimele despre care s-a făcut farsa nu au facut nici o plângere deoarece au înghiţit gluma, iar astazi mă trezesc cu politia care zice ca s-a autosesizat cum că as fi răspândit o informatie falsa, lucru pe care l-au mai răspândit zeci de oameni doar ca eu am fost primul care l-a distribuit! E corect ca sa fiu contravenţional daca victimele nu au depus plângere? Si daca stau sa ma gândesc atunci cand utilizatori isi crează un cont de facebook accepta termenii si condiţiile de utilizare prin care isi dau acordul cu privire la faptul ca nu toate informaţiile pe care le intalnesc au caracter verosimil.
Multumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:56, 16 Mai 2017
Precizati ce fel de gluma.

Daca ati facut o gluma care aduce atingere sigurantei nationale puteti fi si arestat.
O fata a fost omorata de iubitul ei dar precizez ca nu eu am facut-o ci doar am distribuit-o, la fel cum au făcut şi altii zeci de oameni. Dar nu stiu de ce doar pe mine m-a gasit politia vinovat mai ales ca nu există nicio plângere ...
Tin sa mentionez ca la inceputul si sfarsitul articolului, site-ul menţiona ca cele scrise sunt de fapt o farsa si nu au caracter verosimil
Teoretic și logic nu poți fii amendat pentru distribuirea unui articol, decât dacă ești tu autorul articolului.
Este identic cum ai distribui un ziar pe la toți vecinii.
Răspunderea este a ziaristului, nu a vânzătorului de la chioșc, sau a cititorului care l-a distribuit la tot satul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente Rebbeca Rebbeca Buna seara.Evenimentul petrecut ar fi urmatorul:Ne-am sicanat in trafic cu un alt conducator auto aceasta intrand abuziv in fata mea,in cele din urma ajungand ... (vezi toată discuția)
Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu ... looking4Lawer looking4Lawer Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu mine ,pe care le-a furat de pe site ul de chat unde lucram, nu din free,din zona de privat(erau ... (vezi toată discuția)
Ofensa adusa unor insemne Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Art. 236. din Codul penal incrimineaza \"Ofensa adusa unor însemne\" impunand ca: \"Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru însemnele ... (vezi toată discuția)