avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza reziliere contract inchiriere inainte de termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza reziliere contract inchiriere inainte de termen

Buna ziua,

As dori sa inchiriez un apartament pe o perioada de un an de zile si as vrea sa pun o clauza prin care chiriasul se obliga sa plateasca o taxa suplimentara (sa zicem inca o chirie) in eventualitatea in care doreste sa rezilieze contractul inainte de 1 an.

Nu sunt sigura insa cat de legala este o astfel de clauza sau cum ar trebui formulata ca sa fie. As vrea sa se inteleaga ca este o taxa extra, nu garantia, care se restituie sau nu, in functie de starea apartamentului la incetarea contractului.

Daca are cineva experienta cu aceasta chestiunie, apreciez orice sugestie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:59, 11 Mai 2017
Se pot stabili clauze diverse.
Conf.art.1166NCC"Contractul este acordul de vointe dintre doua sau mai multe persoane cu intentia de a constitui,modifica sau stinge un raport juridic."Ca atare, puteti trece o astfel de clauza daca,si cealalta parte este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ELENA STELIAN ELENA STELIAN Buna ziua! Fratele meu vrea sa isi inchirireze apartamentul si sa declare venitul la Finante. In acelasi timp, ar vrea sa fie sigur ca, in eventualitatea in ... (vezi toată discuția)
Bani de dat inapoi chiriasului?! SaghinAlexandra SaghinAlexandra Buna ziua! In cazul in care un chirias achita o luna intreaga de chirie, insa ramane in apartament doar 7 zile sa spunem, proprietarul este obligat, dpdv ... (vezi toată discuția)