avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalcarea drepturilor de autor?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalcarea drepturilor de autor?

Buna ziua!
Am lucrat ca jurnalist pentru un cotidian (contract de munca), articolele semnate de mine au aparut ca atare, la vremea respectiva (noiembrie 2014), in editiile tiparite, dar si online, pe site-ul publicatiei respective. Pentru unele materiale am asigurat si suportul foto, imaginile purtandu-mi si ele semnatura, asa cum era firesc. De curand, la sesizarea unei cunostinte, am cautat in arhiva ziarului articolele scrise si semnate de mine si ...surpriza! Articolele exista (la fel si imaginile realizate de mine), dar numele meu nu mai apare nicaieri. Ca si cum nici n-am trecut vreodata prin "curtea" redactiei! Sunt practic in imposibilitatea de a-mi completa CV-ul pt o viitoare colaborare in presa.
Va rog sa-mi spuneti daca mi-au fost incalcate drepturile de autor si daca raspunsul este afirmativ, cum ar trebui sa actionez in aceasta situatie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ades , utilizator 15:10, 11 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da in judecata un jurnalist POPESCUIOAN POPESCUIOAN Am avut neplacuta surpriza sa apar intr-o rubrica de comentarii pe un articol din presa onlin. Comentariile nu aveau nimic in comun cu, continutul ... (vezi toată discuția)
Ce este necesar, in principal, pentru editarea unui ziar? andreitrif andreitrif la editarea unui ziar de ce ai nevoie. program si windows cu licenta? pe langa cele 6 copii ale ziarului care se trimit la biblioteca nationala mai am nevoie ... (vezi toată discuția)
Srl cu profil jurnalistic clepsidra clepsidra buna ziua. doresc sa editez un ziar bilingv, adica in limba romana si o alta limba. doresc sa ma interesez acum care sunt conditiile legii prin care pot sa ... (vezi toată discuția)