avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Art. 40. - Asociaţia de proprietari are obligaţia să ia măsuri cu privire la îmbunătăţirea confortului termic al clădirii.


Propun
Art. 40. - Adunarea generala a proprietarilor are obligaţia să ia hotarari cu privire la îmbunătăţirea confortului termic al clădirii.

DE ce ?
Imbunatatirea confortului termic inseamna lucrari de termoizolare si hidroizolare si necesita cheltuieli mari ce trebuie hotarate in adunarea generala si incluse in bugetul de venituri si cheltuieli. Actualul art 40 nu spune concret cine hotaraste ; "asociatia de proprietari" este prea general, vag si poate fi oricine sau nimeni.
Am receptionat-o si o veti regasi mai tarziu, cand o sa ajung la acest articol de postat pe forum... :)

Mergem mai departe:

Art. 35. -
(1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplică în mod corespunzător prevederile art. 21 alin. (2) şi ale art. 22.

(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de muncă, conform celor stabilite prin negociere directă.

(4) Comitetul executiv adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizaţiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă, precum şi asupra valorii şi a modalităţilor de contractare, în cazul în care administrarea clădirii este asigurată de persoane juridice, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli adoptat de adunarea generală a proprietarilor.

@adriantot Propun
Art. 35. -
(1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice .
Administratorilor de imobile li se aplică în mod corespunzător prevederile art. 21 alin. (2) şi ale art. 22.

(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de muncă, contract civil sau conventie, dupa caz.

(4) Comitetul executiv adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizaţiilor şi al eventualelor premieri care se acordă persoanelor din conducerea sau administrarea asociatiei .


@trope_doi Propun
la (1) sa fie exclusa numai prevederea: ”ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract”.

(4) Ar trebui sa ramana neschimbat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
elga50, moderator
adriantot a scris:

Art. 40. - Asociaţia de proprietari are obligaţia să ia măsuri cu privire la îmbunătăţirea confortului termic al clădirii.

Propun
Art. 40. - Adunarea generala a proprietarilor are obligaţia să ia hotarari cu privire la îmbunătăţirea confortului termic al clădirii.

Iata ca sunt si eu de acord cu o schimbare! Dar problema cu art. 40 este alta. Pare a fi in plus:
ART. 16
(1) Proprietarii sunt obligaţi sa ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termica şi eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri.
Pai, care- i diferenta? Deci pur si simplu art. 40 trebuie scos.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
@marius cioca propuneti deci scoaterea art.40 din lege - retinut :)
Dragi Romani,
Traim intr-o tara unde fiecare face ce vrea. Cu sau fara asociatie proprietari/locatari impreuna cu proprietari/chiriasi, fiecare face ce vrea.
Din toate reglamentarile pe care le avem la dispozitie in 230/114/112/10 si HG-uri unde "proprietatea privata si gospodariile proprii", raman in continuare interpretabile. Combinatiile de legi si reglementarile ulterioare impreuna cu norme si metodele de aplicare, raman in continuare confuze.
Oameni buni, spiritul civic al cetateanului si cei 7 ani de acasa este raspunsul.
In toate examplele, controversele si alte nedumeriri de pe acest site, exista raspunsuri. Problema ramane in continuare situatia financiara a fiecariua, timpul alocat rezolvarii problemei si mai presus, recunoasterea si indentificarea de catre autoritati in masura sa penalizeze o infractiune.

V-ati gandit vreodata ca legea poate fi de vina? Stiati ca in fiecare circunstanta expusa are loc o combinatie de legi, HG, Norme, Ordonante smd. prin care poate lua apararea ambelor parti litigioase de unde "Judecatorul" in final recurge calea amiabila prin "spiritul civic", "7 ani de acasa", "sens comun" smd? Putem spune ca traim cu totii intr-o tara civilizata cand autoritatile se opresc din lipsa de promtitudine, nesimtire si nepasare. Am nenumarate exemple cand, cu legea in fata nu rezolvi nimic.
Si cand 50%+1 desemneaza o asociatie de proprietari. Ce se intampla cu restul de proprietari?
Cum sa lasi asociatia sa incheie contracte cu terti in numele tau, pe banii tai? Sau sa o lasi sa-ti dea sau nu acordul de firma? Sau sa se joace cu dreptul tau sau sa suporti cheltuielile altora. Ce casier, ce cenzor, ce vice/presendinte, ce administrator, ce sef de scara, ce contabil, ce jurist, ce sunt cu toate astea?
Oameni buni, de ce avem noi nevoie de Asociatie; pentru simplu fapt ca primim o singura factura comuna pe tot blocul/scara (apa, caldura, gaze, lumina, curatenie)?
De ce nu facem ceva sa putem primi aceste facturi individual, sau sa ne gospodarim noi?
Stiu un bloc cu patru scari unde sunt 4 asociatii. Chiar asa avem atatia bani de ne dau afara din casa? Mai ganditiva la cest aspect.
Hai sa reflectam asupra acestui aspect si aducem imbunatatiri legilor cu care ne confruntam zi de zi.
Vino cu sugestii, propuneri si idei ce ne acopera pe noi "Proprietarii".
Cheers,
Glad2Help

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)