avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Buna seara,
Am si eu nevoie de ajutorul vostru...
Tatal meu a murit acum 2 ani...a fost casatorit de 2 ori...eu cu cele 2 surori provenim din prima casatorie...cu a doua sotie nu a avut copii. In timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie,au cumparat apartm in care locuiau. Apartm in care am crescut.
In urma cu vreo 7 ani, cu aprox., sotia a plecat la munca in Italia si ...dusa a fost.
Acum, dupa 2 ani de la moartea tatalui meu, bineinteles ca vrea apartm.
Mi-au venit hartii de la judecatorie prin care mi se spune ca vrea sa ne despagubeasca pe fiecare fiica si ea sa ramana cu apartm.
As vrea sa ma ajutati, sa-mi spuneti sincer ce sanse am sa castig acest proces.
Nu vreau sa ii dau apartm...de cand a plecat in It, ea nu a mai trm absolut nici un ban acasa...
Una din surori ma sustine, cealalta s-ar putea sa accepte despagubirea.
Vreau sa stiu daca are rost sa ...intru intr-un proces care ...costa bani...si...macar sa se merite la final...nu stiu...
Va multumesc ! :)
Cel mai recent răspuns: KaryAnastasia , utilizator 00:05, 22 Martie 2018
Da, dl Claudiu ...am inteles ce ati spus si dvs ... Doar ca, stau si ma gandesc ca ...s.ar putea sau am sanse destul de mari ca judecatorul sa gandeasca exact cum au spus aici majoritatea ...si ......
Inteleg si ca ar fi si partea in care ea ramane doar cu ce are dreptul, nu si cu ceva in plus ...
O sa vrb cu ea si vedem la ce ajungem.
Multumesc mult inca o data.
Mi.ati fost de mare ajutor...
O seara frumoasa.
Doar in parlament la vot conteaza ce voteaza majoritatea.
In drept nu este asa.
Dar poate ca este corect sub aspect moral.

Oricum doar dupa ce se vad apararile se poate trage o concluzie si nicidecum altfel in cazuri cum aveti dvs.
KaryAnastasia a scris:

...ma bucur mult ca m.ati lamurit ...pt ca stiu ce am de facut daca nu il pot cumpara de la ea ...adica,clar sa nu ma duc intr.un proces...pierdut de la linia de start !

Cum să NU vă duceți? :O
V-a scris careva de pe aici că trebuie să stați cu mâinile încrucișate pe piept? X-(

Doamnă, mergeți în procesul care există deja...Care a fost deja promovat de către soția tatălui dvs. Ați fost deja chemată în judecată ca pârâtă. Și riscați să nu vă alegeți cu (mai)nimic din moștenirea tatălui dacă ignorați procesul acela. Discutați fața în față cu un avocat și vedeți ce se poate obține.

Vreți ap? Cereți-l! Cereți INSTANȚEI să vi-l atribuie.
Cereți si poate vi se va da. Stați cu mâinile în sân și sigur nu veți căpăta.

Chiar dacă ați vrea doar sulta, tot ar trebui să fiți atentă să nu fie subvevaluată. (asta presupune să fiți în proces, să formulați obiecțiuni la expertiză etc.)
Ce spune soția tatălui dvs. prin hartiile pe care le-ați primit cu privire la acceptarea succesiunii? Exisat vreo declarație expresă de acceptare printre înscrisurile pe care le-ați primit?
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
romascanu, moderator
Da...pe hartii spune asa :
,,...in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 25 zile de la primirea prezentei comunicari, SUB SANCTIUNEA DECADERII DIN DREPTUL DE A MAI DEPUNE PROBE SI DE A INVOCA EXCEPTII, aveti obligatia de a depune intampinarea. ....”
Am vorbit cu ea...mi-a spus ca ea NU VREA sa vanda apartm, nicidecum nu ar fi vorba de asa ceva, ca vrea sa vina locuiasca in el... Nu stiu daca sa o cred,dar ...probabil va trb sa tind sa o cred.
Acum...o sa trb sa ma duc sa depun la judecatorie intampinarea aceasta...
Vroiam sa va spun ca eu sunt singura care am facut la notar declaratia de acceptare expres a succesiunii in termen de 1 an de la moartea tatalui.
Ea, in hartiile acestea spune ca ar fi acceptat tacit succesiunea -”respectiv,prin acte de administrare definitiva si de folosinta a bunului din mostenire” ...asta inseamna ca ...? S-a ocupat de apartm, adica l-a intretinut sau...? Ca nu este adevarat deloc !
In hartii ne cere sa ne exprimam pozitia si sa dovedim daca am acceptat mostenirea in termenul legal.
Stiu ca trb sa dau raspuns la judecatorie in termen, nici nu m-am gandit ca nu dau raspuns...eu vroiam sa stiu doar ca daca spun ca ma opun la ce cere ea...adica sa ne ofere fiecaruia sulta si ea sa ramana cu apartm...atunci, ajungeam intr-un proces deschis cu ea...unde eu trb sa demonstrez ca ea nu ar avea totusi dreptul la ...atat de mult din apartm ...dat fiind ca in ultimii 7 ani nu a calcat pragul acelui apartm ! Eu sunt cea care am platit toate cele ca sa nu se adune datoriile ...iar cat a trait tata, a platit doar el, ea nu a contribuit cu nimic ! Sunt constienta ca este si al ei apartm, fiind sotie clar are drept, dar ma gandeam ca poate ii da mai putin decat are dreptul sau...ceva de genul...
Intr-un final, o sa incerc sa ma gandesc f bine ce sa fac...pt ca, totusi procesul acesta ar costa ...si ...trb sa vad daca sunt dispusa sa pierd atatia bani. Sulta nu ma intereseaza, dar daca mai pierd si pe langa , deja.....
Asta e...tata nu a reusit sa divorteze de ea cat a fost in viata ( fiind bolnav de cancer in ultima faza...bani pt proces de divort si partaj,nu ar fi avut de unde pt ca toata pensia lui ramanea la clinica unde facea chimio...) acum este destul de clara situatia !
Cu Dumnezeu inainte...ce sa mai zic ? ...sper din suflet sa nu vanda apartm pana la urma !
Vom vedea...
Multumesc frumos.
Buna seara...din nou ...
Sper din suflet sa ma ajutati din nou ...chiar imi sunt de folos raspunsurile dv.
Procesul in ziua de azi este in stadiul de evaluare.
La hartiile de la ea, apartm era evaluat la o suma infima...nereala ...nu stiu de unde a scos-o ...
Ca raspuns la toate astea, eu am depus o intampinare in care am cerut ca pretul apartm sa fie evaluat la pretul pietei.
Acum ...ce vreau eu sa va intreb ...discut cu una din surori si nu prea ajungem la o parere comuna...pt ca ea spune asa :
-ca putem merge la judecator si sa spunem ca noi vrem apartm pt noi si copii nostri -dat fiind ca ea nu s-a ocupat de apartm absolut deloc in ultimii 7-9 ani ...
-ca nu putem accepta plata in rate a sultei ...ca este bataie de joc faptul ca ea doreste sa ne plateasca sulta in rate ...
-ca noi avem sanse sa castigam pt ca avem copii minori
-ne putem lua avocat din oficiu la cazul acesta ?
Sora mea nu poate accepta faptul ca legea este de partea sotiei ...intr-adevar,este destul de dificil pt noi faptul ca pierdem apartm,dar ...am vrea sa stim daca este un pic de adevar in ce spune sora mea aici.
Pe scurt, am vrea sa stim daca am avea cum sa intoarcem acest proces in favoarea noastra ,in sensul sa ne ramana noua.,daca ne ducem si spunem acolo,la infatisare lucrurile astea .
Inca o data, sper sa ma ajutati...pt ca intr-un final, pe mine ar pica sa merg aici la judecatorie,la infatisari ...si chiar nu as vrea sa par absolut ridicola acolo ! Sa ma fac pur si simplu de ras cu ceea ce cer !
Va multumesc din suflet anticipat ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de castig a apartamentului in fata sotiei tatalui decedat! LarisaSchinteie LarisaSchinteie Ce sanse de castig am in fata sotiei tatalui meu decedat pt apartament?! Eu nu vreau ca ea sa ramana cu apart din diverse motive si vreau sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Proces de succesiune finalizat: poate vinde apartamentul partea care l-a deschis? KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am mai scris pe acest forum si m.ati ajutat foarte mult. Sper sa o faceti si acum. O sa incerc sa scriu despre ce este vorba ca sa ma puteti ... (vezi toată discuția)
Se poate sa pierzi dreptul la o mostenire daca nu te-ai prezentat/raspuns la un proces de deschidere succesiune? KaryAnastasia KaryAnastasia Buna ziua, Deschiderea de succesiune a fost facuta de sotia supravietuitoare dupa tatal meu. Noi suntem 3 surori ale tatalui dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)