avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suspiciune cu privire la veridicitatea unui testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suspiciune cu privire la veridicitatea unui testament

Buna ziua

Am o suspiciune cu privire la un testament incheiat de o persoana bolnava de cancer cu 6 luni inainte de deces, in sensul ca semnatura acesteia a fost falsificata.

Mai mult (fara a aduce acuzatii nefondate), am impresia ca notarul la care a fost autentificat testamentul in acea perioada era anchetat penal, iar ulterior trimis in judecata pentru o alta fapta decat cea de fals in inscrisuri.
Avand in vedere ca sunt in proces cu eventualii legatari ai defunctului, pot solicita instantei sa fie depus testamentul in copie la dosar (pentru a verifica semnatura defunctului) si sa se verifice daca notarul la care a fost autentificat testamentul este trimis in judecata? Daca da, ce se intampla cu testamentul incheiat?
Va multumesc pentru ajutor, dar este o situatie mai incurcata.
Va doresc in continuare o zi minunata.
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
ni_leta, utilizator
raluk0207 a scris:

Ba neaparat.
1. Condamnarea unui asociat nu atrage dupa sine inchiderea biroului.
2. Suspendarea notarului intervine pentru infractiuni savarsite numai cu intentie.
3. Cat timp hotararea nu a ramas definitiva, poate profesa fără probleme.
4. Presupunand ca era cercetat la acel moment, imprejurarea nu atrage dupa sine anularea actelor pe care le-a perfectat. O condamnare nu produce efecte retroactive.
5. Repet. Daca erau probleme, nu ati fi găsit biroul deschis si in stare de funcționare.

Ce e GRAV e că notarul (al cărui notariat ERA funcțional în 2015, nu înțelegea ce a făcut. [ link extern ]

Că să sechestrezi un om, apoi să-l obligi să semneze un act de vânzare, apoi să sfătuiești complicii să meargă la ALT notar, să nu "se prindă" autoritățile de ce AI făcut, nu e suficient să se simtă vinovat. N-am legătură cu cazul ĂLA.

Dar în cazul meu, a înscris în fals cel puțin DOUĂ acte (testament și un contract de vânzare a unui apartament vecin cu apartamentul unei judecătoare, care judecătoare a dispus un ajutor nelegal, care prevede prin titlu executoriu plata a 2236 lei, dintr-o pensie de 1215 lei, cu încălcarea art. 34 alin 1 din OUG 51/2008 - au început până acum deja DOUĂ executări silite [pe codul fiscal - altă încălcare a Legii - codul de procedură fiscală și OUG 51/2008 fiind legi de același grad, niciuna neputând să o abroge pe cealaltă]).

Față de instanțe și alți profesioniști în drept, am tot respectul. Dar doresc (poate absurd) să se supună ȘI EI Legii.

Dacă un om are un interes LEGITIM să vadă un act, iar acolo unde Legea nu dispune se folosesc uzuanțele și legile similare, de ce n-ar putea doamna (sau oricine interesat) să consulte dosarul testamentar? Nu de alta, dar majoritatea dosarelor din instanțe (prin care SE POATE recunoaște dreptul) sunt făcute exact din vina "profesioniștilor". Mai simplu ar fi să respectăm pur și simplu Legea, și să dăm dovadă de omenie.

Așa că orice notar poate să îi arate doamnei care a întrebat cum se întocmește o cerere de consultare a dosarului, pentru că-ȘI știe propria lege de funcționare.

Aș putea să scriu eu una, dar, ghinion, n-am studii juridice și s-ar putea s-o îndemn greșit.

Așa că rog orice notar sau profesionist în drept, să arate o cale mai simplă prin care poate doamna consulta SEMNĂTURA de pe un act (testament), pentru a se lămuri.

și ca notă, EU mi-am văzut semnăturile înscrise în fals, chiar am arătat peste 12 puncte diferite dintre semnătura bunicului și cea de pe acte (și 12 puncte comune cu scrisul făptuitoarei). Fără folos momentan, dar nu s-a terminat încă, nu se va termina decât la aflarea Adevărului.

Mulțumesc, deși nu am interes direct. DAR îmi doresc o lume îăn care oamenii se ajută, iar Legea, cât de stupidă e, e respectată (sau schimbată Legal).

***pentru admini/ moderatori: vă rog să lăsați link-ul, n-am nici o legătură cu acel site, DAR e o legtură edificatoare despre mentalitatea unuia care NU vrea să înțeleagă ce a făcut. Plus că mi se pare că ar putea descrie frumos, literar, condițiile din penitenciare. Are talent...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
xlad, utilizator
Scuze, 2236 lei LUNAR, timp de 48 de luni, din 1215 lei, să se înțeleagă de CE e nelegal:

1. art 34, alin 1, OUG 51/2008 (nu poate fi mai mult de jumătate...)
2. Prin art. 44, alin 2, din OUG 80/2013, NU SE PUTEAU DA MAI MULT DE 24 de rate. NU E la "credința intimă" a unui judecător, dacă Legea INTERZICE. Punct "Esalonarea platii taxelor judiciare de timbru se poate face pe parcursul a cel mult 24 de luni si pentru maximum 12 termene." Spune Legea: "MAXIM". Maxim e maxim.

Și chiar nu mă interesează "dezbateri". Ce e clar în Lege, trebuie respectat. Nu că judecătorii (cel care a dispus și cel care a "reexaminat") n-ar fi încălcat art. 297, alin unu, "cu încălcarea Legii". Dar și asta e altă poveste. >.<

*scuze că nu am fost clar....
Buna ziua . Unde pot ataca un testament legatariu universal dacă datele din testament nu coincid . In sensul ca nu corespunde numele părinților și ca cel care decedat nu a fost căsătorit iar in act scrie ca este văduv ! Pot depune plângere la procuratura pentru fals? Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici ... ghita_28 ghita_28 Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici si eliberarea de duplicate dupa acestea,a fost sau nu alta procedura prin anul 2000,in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false și dacă vânzătorul este decedat? ValentinoGaravani ValentinoGaravani Buna ziua,se poate anula un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false?si dacă vânzătorul este decedat? (vezi toată discuția)
Calcului partilor pt. mostenitorii rezervatari AureliaStamate AureliaStamate Acuma 1 an a murit tata, recent mama a deschis procedura de succesiune. A aparut astfel un testament lasat de tata prin care ne dezmosteneste pe mine si pe ... (vezi toată discuția)